У «Підпільній імперії» на «1+1» вийде фільм «Плем’я» Мирослава Слабошпицького

У «Підпільній імперії» на «1+1» вийде фільм «Плем’я» Мирослава Слабошпицького

23 Квітня 2015
3165
23 Квітня 2015
16:16

У «Підпільній імперії» на «1+1» вийде фільм «Плем’я» Мирослава Слабошпицького

3165
У «Підпільній імперії» на «1+1» вийде фільм «Плем’я» Мирослава Слабошпицького
У «Підпільній імперії» на «1+1» вийде фільм «Плем’я» Мирослава Слабошпицького

У п'ятницю, 24 квітня, програма «Підпільна імперія» з Андрієм Алферовим на каналі «1+1» покаже глядачам стрічку «Плем'я» українського режисера Мирослава Слабошпицького, яка здобула 40 нагород різних міжнародних кінофестивалів. Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Телепрем'єра «Племені» пройде у форматі ток-шоу, в якому разом з ведучим проекту візьмуть участь актори Римма Зюбіна і Дмитро Ступка, Катерина Копилова - колишня голова Держкіно України, Денис Іванов - співпродюсер фільму і директор компанії «Артхаустраффік» та режисер стічки Мирослав Слабошпицький.

 

«Ми будемо говорити про фільм, його зміст, про причини, чому, незважаючи на чотири десятки завойованих ним фестивальних трофеїв, він так і не опинився в оскарівській обоймі. Про те, що дають українському авторові великі фестивальні призи; як такі перемоги відображаються на українській кіноіндустрії, яке кіно сьогодні потрібно українському глядачеві, і яким саме має бути кіно про сучасну Україну», - розповів Андрій Алферов.

 

Телеканал «1+1» нагадує, що першим придбав права на показ фільму «Плем'я» - найтитулованішої стрічки в історії вітчизняного кіно, серед трофеїв якої - три нагороди канської програми «Тиждень критики» і нагорода Європейської кіноакадемії (євро-«Оскар») кращому дебюту року.

 

«Це найвідоміший та найбільш революційний український фільм у світі після «Тіней забутих предків» Параджанова, а сьогодні, можливо, навіть більш відомий. Ми не могли собі дозволити проігнорувати "Плем'я", адже завжди орієнтуємось на глибоке та емоційне кіно в рамках нашого клубу кіноманів», - сказав ведучий «Підпільної імперії».

 

Нагадаємо, стрічку «Плем'я» Мирослава Слабошпицького відзначено вже 40-ю нагородою -  у Вільнюсі (Литва). На 20-му міжнародному кінофестивалі «Кіновесна» (Kino Pavasaris) фільм переміг у номінації «Найкращий режисер».

 

Генеральний директор телегрупи «1+1 медіа» Олександр Ткаченко пояснив, чому «1+1» придбав артхаусний фільм, який канал не поставить у прайм-тайм: «Упевнений, що з прізвищем Слабошпицький українське кіно може очікувати ще багато відкриттів. Нам приємно підтримувати не лише конкретні продукти, але й перспективних режисерів. "Плем'я" зібрало в прокаті 377 тис. грн, його переглянули близько 5 тис. осіб (в Україні. - ТК). Можливо, ми його адаптуємо для телеефіру. Коли ми його покажемо на екрані з титрами навіть у пізній час, то його подивляться сотні тисяч осіб. Це більше, ніж у кіно».

 

«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3165
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду