detector.media
23.04.2015 16:16
У «Підпільній імперії» на «1+1» вийде фільм «Плем’я» Мирослава Слабошпицького
У «Підпільній імперії» на «1+1» вийде фільм «Плем’я» Мирослава Слабошпицького

У п'ятницю, 24 квітня, програма «Підпільна імперія» з Андрієм Алферовим на каналі «1+1» покаже глядачам стрічку «Плем'я» українського режисера Мирослава Слабошпицького, яка здобула 40 нагород різних міжнародних кінофестивалів. Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Телепрем'єра «Племені» пройде у форматі ток-шоу, в якому разом з ведучим проекту візьмуть участь актори Римма Зюбіна і Дмитро Ступка, Катерина Копилова - колишня голова Держкіно України, Денис Іванов - співпродюсер фільму і директор компанії «Артхаустраффік» та режисер стічки Мирослав Слабошпицький.

 

«Ми будемо говорити про фільм, його зміст, про причини, чому, незважаючи на чотири десятки завойованих ним фестивальних трофеїв, він так і не опинився в оскарівській обоймі. Про те, що дають українському авторові великі фестивальні призи; як такі перемоги відображаються на українській кіноіндустрії, яке кіно сьогодні потрібно українському глядачеві, і яким саме має бути кіно про сучасну Україну», - розповів Андрій Алферов.

 

Телеканал «1+1» нагадує, що першим придбав права на показ фільму «Плем'я» - найтитулованішої стрічки в історії вітчизняного кіно, серед трофеїв якої - три нагороди канської програми «Тиждень критики» і нагорода Європейської кіноакадемії (євро-«Оскар») кращому дебюту року.

 

«Це найвідоміший та найбільш революційний український фільм у світі після «Тіней забутих предків» Параджанова, а сьогодні, можливо, навіть більш відомий. Ми не могли собі дозволити проігнорувати "Плем'я", адже завжди орієнтуємось на глибоке та емоційне кіно в рамках нашого клубу кіноманів», - сказав ведучий «Підпільної імперії».

 

Нагадаємо, стрічку «Плем'я» Мирослава Слабошпицького відзначено вже 40-ю нагородою -  у Вільнюсі (Литва). На 20-му міжнародному кінофестивалі «Кіновесна» (Kino Pavasaris) фільм переміг у номінації «Найкращий режисер».

 

Генеральний директор телегрупи «1+1 медіа» Олександр Ткаченко пояснив, чому «1+1» придбав артхаусний фільм, який канал не поставить у прайм-тайм: «Упевнений, що з прізвищем Слабошпицький українське кіно може очікувати ще багато відкриттів. Нам приємно підтримувати не лише конкретні продукти, але й перспективних режисерів. "Плем'я" зібрало в прокаті 377 тис. грн, його переглянули близько 5 тис. осіб (в Україні. - ТК). Можливо, ми його адаптуємо для телеефіру. Коли ми його покажемо на екрані з титрами навіть у пізній час, то його подивляться сотні тисяч осіб. Це більше, ніж у кіно».

 

«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY