40-ву нагороду фільм «Плем’я» здобув на «Кіновесні»  у Вільнюсі

40-ву нагороду фільм «Плем’я» здобув на «Кіновесні» у Вільнюсі

4 Квітня 2015
4289
4 Квітня 2015
17:19

40-ву нагороду фільм «Плем’я» здобув на «Кіновесні» у Вільнюсі

4289
40-ву нагороду фільм «Плем’я» здобув на «Кіновесні»  у Вільнюсі
40-ву нагороду фільм «Плем’я» здобув на «Кіновесні»  у Вільнюсі

Стрічку «Плем'я» Мирослава Слабошпицького відзначено вже 40-ю нагородою -  у Вільнюсі. На 20-му міжнародному кінофестивалі «Кіновесна» (Kino Pavasaris) фільм переміг у номінації «Найкращий режисер», повідомляє Film New Europe.com.

 

Картина була представлена у програмі «Нова Європа - Нові імена». У ній змагалися дебютні й другі за рахунком фільми кінорежисерів Східної та Центральної Європи та Балкан.

 

Перемогу у номінації «Найкращий фільм» здобула стрічка «Коза» словацького режисера Івана Остроховського, якого захопила історія про літні роки боксера.

 

У конкурсній програмі «Балтійський погляд» були представлені стрічки з країн, що межують з Балтійським морем. «Найкращим фільмом» у цій програмі стала стрічка «Вікторія» Себастьяна Шіппера (Німеччина). А перемогу у номінації «Найкращий режисер» здобув Джошуа Оппенгаймер (документальна стрічка «Погляд тиші»).

 

З повним переліком переможців можна ознайомитися тут.

 

Цього року фестиваль охопив п'ять міст Литви - Вільнюс, Каунас, Клайпеде, Шяуляй і Панявєжис.

 

Щорічно «Кіновесна» представляє понад 200 фільмів - від лауреатів «Оскара» до специфічних документальних і короткометражних фільмів маловідомих авторів.

Фестиваль співпрацює із кінофорумами у Варшаві, Сараєво, Софії, Талліні, Мінську та Вроцлаві, а також з кінокомпаніями і дистрибуторами незалежних кінострічок.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4289
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду