Вадим Денисенко заявляє, що продав видавничу групу «Картель», але приховує кому

Вадим Денисенко заявляє, що продав видавничу групу «Картель», але приховує кому

16 Квітня 2015
2801
16 Квітня 2015
17:07

Вадим Денисенко заявляє, що продав видавничу групу «Картель», але приховує кому

2801
Вадим Денисенко заявляє, що продав видавничу групу «Картель», але приховує кому
Вадим Денисенко заявляє, що продав видавничу групу «Картель», але приховує кому

Народний депутат Вадим Денисенко, який торік придбав видавничу групу «Картель», зазначив, що вже не є її власником. Про це він сказав 16 квітня під час чат-конференції в «Детектор медіа».

 

Відповідаючи на запитання читачів «Детектор медіа», чи залишається він власником «Картелі» після того, як став народним депутатом, пан Денисенко сказав: «Ні». Але на запитання, хто став новим власником, відповів: «Я не можу відповідати на це питання». Він підтвердив, що наразі на громадських засадах консультує видавничу групу.

 

На запитання, чому народний депутат, який подав проект про прозорість медіавласності, не хоче відповісти на запитання, хто став власником «Картелі», Вадим Денисенко зауважив, що є певні умови угоди.

 

Нагадаємо, у серпні 2014 року в інтерв'ю «Детектор медіа» пан Денисенко повідомив, що саме він придбав видавничу групу «Картель».

 

Як писала «Детектор медіа», видавничий дім «Картель» працює на українському медіаринку вже 13 років. До нього входили мережа роздрібних кіосків, рекламні агенції, ділові видання «Власть денег» і «Деловая столица» із заявленими тиражами понад 60 тисяч примірників, глянцеві видання «Худеем легко» і «Вокруг света» (заявлені 100 тисяч).

 

Компанія була вагомим гравцем на полі українських медіа, хоча спочатку належала акціонерам російського «Лукойла», потім - офшорній компанії «Інтершелп Лтд» з Белізу та народному депутату від Партії регіонів Олексію Федуну. Восени минулого року з'явилася інформація, що «Картель» купив Сергій Курченко, але сторони цю інформацію заперечили. Ще через півроку видання Hubs повідомило, що компанію придбав мільярдер Олег Бахматюк, однак його прес-секретар це також спростувала. Тим часом панові Бахматюку час від часу приділяють суттєву увагу у виданнях.

 

Нагадаємо, Микола Княжицький та Вадим Денисенко зареєстрували законопроект № 1831 «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності засобів масової інформації, а також реалізації принципів державної політики в сфері телебачення і радіомовлення», щодо удосконалення якого Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики створив робочу групу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2801
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду