Телепрограми для Донецької та Луганської ОДТРК готуються в Києві силами всіх державних ТРК

Телепрограми для Донецької та Луганської ОДТРК готуються в Києві силами всіх державних ТРК

6 Квітня 2015
3065
6 Квітня 2015
13:14

Телепрограми для Донецької та Луганської ОДТРК готуються в Києві силами всіх державних ТРК

3065
Телепрограми для Донецької та Луганської ОДТРК готуються в Києві силами всіх державних ТРК
Телепрограми для Донецької та Луганської ОДТРК готуються в Києві силами всіх державних ТРК

Через відсутність технологічної бази телепрограми для Донецької та Луганської обласних державних телерадіокомпаній (ОДТРК) готуються в Києві. А у формуванні телеконтенту беруть участь усі державні ТРК. Про це повідомляє Державний комітет телебачення і радіомовлення, який вживає заходи щодо відновлення повноцінного мовлення Донецької та Луганської ОДТРК.

 

Як нагадує Держкомтелерадіо, з 27 лютого розпочалась трансляція програм Донецької ОДТРК спочатку у цифровому стандарті Т2, а згодом - і в аналоговому. З 2 квітня відновлено мовлення у цифровому стандарті Т2 Луганської ОДТРК. Найближчим часом тут планується розпочати телевізійне мовлення в аналоговому стандарті та відновити радіомовлення. 2 квітня голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко та голова Донецької облдержадміністрації Олександр Кіхтенко презентували в Краматорську Донецьку ОДТРК, яка була відновлена після того, як обладнання і приміщення ОДТРК у Донецьку були захоплені терористами.

 

Через відсутність технологічної бази телепрограми для Донецької та Луганської ОДТРК готуються в Києві. Телевізійний сигнал вироблених програм доставляється до супутникової станції і передається на працюючі передавачі в Донецькій та Луганській областях.

 

У формуванні контенту Донецької та Луганської ОДТРК активну участь беруть обласні та регіональні державні телерадіокомпанії. Вони надають спільну інформаційну програму «Час країни», культурно-мистецькі, науково-просвітницькі, дитячі та інші телепрограми.

 

Пріоритетними в програмній сітці ТРК є інформаційне мовлення. День починається зі спільної з «Громадським радіо» програми «Хроніки Донбасу» (загалом виходить 9 випусків на добу). Протягом дня на екрані розміщується «рухомий рядок» актуальних новин, які надаються безпосередньо прес-службою Донецької ОДА.

 

Укладені угоди на ретрансляцію новин з громадськими організаціями «Радіо Свобода», ГО «Донецький інститут інформації», «Громадське радіо».

 

Про ситуацію на Донбасі та в Україні розповідають наступні програми: «Донбас, реалії», «Ми разом», «Крим, реалії», «Ваша свобода», «Час Тайм», «Настоящее время» та інші. Також в ефірі Донецької та Луганської ОДТРК ретранслюються новини телекомпанії «Рада», інформаційна програмам Військової телекомпанії «Час Ч».

 

Сітка телеканалів має наступну структуру:

 

1. Ранковий блок: повтори новин та інформаційних програм; передачі для дітей, надані ОДТРК.

 

2. Денний блок: новини; пізнавальні, культурологічні, освітні програми, надані ОДТРК.

 

3. Вечірній блок: інформаційний - прем'єрні випуски новини та інформаційних програм.

 

«Перший крок до відновлення повноцінного мовлення Донецької і Луганської ОДТРК зроблено, - говорить голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко. - Наступні завдання - вдосконалювати мовлення, покращувати телевізійний контент, повністю відновити радіомовлення для населення Донбасу. Також поступово будемо вирішувати питання матеріально-технічного оснащення телерадіокомпаній».

 

Нагадаємо, відтепер Донецька ОДТРК знаходиться у Краматорську (Донецька область), а Луганська ОДТРК - у Сєвєродонецьку (Луганська область). Держкомтелерадіо затверджено кошториси, плани асигнувань цих телерадіоорганізацій. На сьогодні компанії отримали з державного бюджету понад 2,3 млн. грн. для виплат заробітної плати працівникам ОДТРК.

 

У березні Держкомтелерадіо пропонував об'єднати сітки мовлення Донецької та Луганської ОДТРК та повідомляв, що шукає для них обладнання.

 

2 квітня голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко та голова Донецької облдержадміністрації Олександр Кіхтенко презентували в Краматорську Донецьку ОДТРК, яка була відновлена після того, як обладнання і приміщення ОДТРК у Донецьку були захоплені терористами.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3065
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Bob
3301 дн. тому
Банальное ОТМЫВАНИЕ ДЕНЕГ !
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду