Держкомтелерадіо пропонує об’єднати сітки мовлення Донецької та Луганської ОДТРК та шукає для них обладнання

Держкомтелерадіо пропонує об’єднати сітки мовлення Донецької та Луганської ОДТРК та шукає для них обладнання

13 Березня 2015
3123
13 Березня 2015
12:57

Держкомтелерадіо пропонує об’єднати сітки мовлення Донецької та Луганської ОДТРК та шукає для них обладнання

3123
Держкомтелерадіо пропонує об’єднати сітки мовлення Донецької та Луганської ОДТРК та шукає для них обладнання
Держкомтелерадіо пропонує об’єднати сітки мовлення Донецької та Луганської ОДТРК та шукає для них обладнання

Державний комітет телебачення і радіомовлення України  вважає приорітетним завданням відновлення мовлення Донецької та Луганської обласних державних телерадіокомпаній (ОДТРК), однак для цього необхідно прийняти низку рішень як з боку мовників, так і Національної  ради з питань телебачення і радіомовлення. Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

 

Комітет повідомляє, що виробничо-технічні об'єкти  Донецької та Луганської ОДТРК були захоплені у минулому році проросійськими терористами, тому їхню виробничу та фінансово-господарську діяльність у містах Донецьку та Луганську було припинено. У зв'язку з цим виникла необхідність у реєстрації нових редакцій статутів телеорганізацій та зміни адрес розташування.

 

Нагадаємо, відтепер Донецька ОДТРК знаходиться у Краматорську (Донецька область), а Луганська ОДТРК - у Сєвєродонецьку (Луганська область). Держкомтелерадіо затверджено кошториси, плани асигнувань цих телерадіоорганізацій. На сьогодні компанії отримали з державного бюджету понад 2,3 млн. грн. для виплат заробітної плати працівникам ОДТРК.

 

Держкомтелерадіо стверджує, що сьогодні у Концерну РРТ та ТОВ «Зеонбуд» існують технічні можливості для відновлення трансляції програм обох ОДТРК.

 

У лютому було запущено тестове мовлення Донецької ОДТРК в аналогових частотах на Маріуполь та Красноармійськ (Донецька область), а в цифрі - й на інші міста Донецької області. Луганська ОДТРК мовлення поки не відновила.

 

Держкомтелерадіо наголошує, що повноцінне відновлення мовлення двох ОДТРК гальмується відсутністю матеріально-технічної бази, яка залишилася на окупованій терористами території. Комітет повідомляє, що намагається власними силами частково вирішити цю проблему, звертаючись з проханням до інших державних ТРК виділити частину свого обладнання. Вінницька, Запорізька, Полтавська ОДТРК та ТРК «Всесвітня служба УТР» зголосилися безкоштовно передати частину свого обладнання у Краматорськ і Сєвєродонецьк для відновлення мовлення Донецької і Луганської ОДТРК. Наразі готується наказ Держкомтелерадіо про передачу 17-ти одиниць обладнання.

 

«Ми бачимо один із шляхів вирішення проблеми також в об'єднанні сіток мовлення Донецької та Луганської ОДТРК, які видаватимуть єдину програму на обидві області. Але для цього потрібно отримати дозвіл Національної ради з питань телебачення і радіомовлення», - заявив перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак.

 

За його словами, є пропозиція виробляти базовий контент в Києві з використанням матеріалів спецкорів Донбасу, поєднуючи його з програмами інших ОДТРК, і пересилати мережею інтернет до відповідних РТС. «Наразі укладено договір на обмін телепрограмами з Київською ДРТРК, отримано згоду на використання програм від Волинської, Дніпропетровської, Рівненської та інших ОДТРК. Думаю, що до цього процесу долучаться й інші мовники. Відновлення мовлення Донецької та Луганської ОДТРК стане ще одним підтвердженням гасла "Україна єдина"», - сказав пан Червак.

 

Нагадаємо, у листопаді минулого року Держкомтелерадіо повідомив, що на території, контрольованій Україною, замість програм Донецької та Луганської ОДТРК транслюються програми українських загальнонаціональних каналів. На окупованій проросійськими терористами території транслюються програми російських телеканалів або каналів, створених сепаратистами. Зокрема, на базі Донецької ОДТРК - «1 Республиканский» і радіо «Республика».

 

У грудні Державний комітет телебачення і радіомовлення України затвердив нову редакцію статуту Донецької обласної державної телерадіокомпанії (ОДТРК). Серед основних завдань Донецької держтелерадіокомпанії - забезпечення глибокого та всебічного висвітлення громадсько-політичного, економічного та культурного життя Донецька, області та держави, оперативне інформування про події у Донецьку та області, в Україні та за її межами.

 

У січні колектив Луганської обласної державної телерадіокомпанії (Луганська ОДТРК, телеканал «ЛОТ») звернувся до жителів Луганської області із повідомленням про повернення в ефір у 2015 році.

 

Голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко повідомив, що тестове мовлення Донецької ОТРК запущене 27 лютого.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3123
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Марина
3336 дн. тому
Только коллективы не ставят в известность о происходящем. Да, и зарплат брошенные на произвол судьбы люди, не изменившие долгу и присяге, так не видят, и. думается, и не увидят.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду