detector.media
06.04.2015 13:14
Телепрограми для Донецької та Луганської ОДТРК готуються в Києві силами всіх державних ТРК
Телепрограми для Донецької та Луганської ОДТРК готуються в Києві силами всіх державних ТРК

Через відсутність технологічної бази телепрограми для Донецької та Луганської обласних державних телерадіокомпаній (ОДТРК) готуються в Києві. А у формуванні телеконтенту беруть участь усі державні ТРК. Про це повідомляє Державний комітет телебачення і радіомовлення, який вживає заходи щодо відновлення повноцінного мовлення Донецької та Луганської ОДТРК.

 

Як нагадує Держкомтелерадіо, з 27 лютого розпочалась трансляція програм Донецької ОДТРК спочатку у цифровому стандарті Т2, а згодом - і в аналоговому. З 2 квітня відновлено мовлення у цифровому стандарті Т2 Луганської ОДТРК. Найближчим часом тут планується розпочати телевізійне мовлення в аналоговому стандарті та відновити радіомовлення. 2 квітня голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко та голова Донецької облдержадміністрації Олександр Кіхтенко презентували в Краматорську Донецьку ОДТРК, яка була відновлена після того, як обладнання і приміщення ОДТРК у Донецьку були захоплені терористами.

 

Через відсутність технологічної бази телепрограми для Донецької та Луганської ОДТРК готуються в Києві. Телевізійний сигнал вироблених програм доставляється до супутникової станції і передається на працюючі передавачі в Донецькій та Луганській областях.

 

У формуванні контенту Донецької та Луганської ОДТРК активну участь беруть обласні та регіональні державні телерадіокомпанії. Вони надають спільну інформаційну програму «Час країни», культурно-мистецькі, науково-просвітницькі, дитячі та інші телепрограми.

 

Пріоритетними в програмній сітці ТРК є інформаційне мовлення. День починається зі спільної з «Громадським радіо» програми «Хроніки Донбасу» (загалом виходить 9 випусків на добу). Протягом дня на екрані розміщується «рухомий рядок» актуальних новин, які надаються безпосередньо прес-службою Донецької ОДА.

 

Укладені угоди на ретрансляцію новин з громадськими організаціями «Радіо Свобода», ГО «Донецький інститут інформації», «Громадське радіо».

 

Про ситуацію на Донбасі та в Україні розповідають наступні програми: «Донбас, реалії», «Ми разом», «Крим, реалії», «Ваша свобода», «Час Тайм», «Настоящее время» та інші. Також в ефірі Донецької та Луганської ОДТРК ретранслюються новини телекомпанії «Рада», інформаційна програмам Військової телекомпанії «Час Ч».

 

Сітка телеканалів має наступну структуру:

 

1. Ранковий блок: повтори новин та інформаційних програм; передачі для дітей, надані ОДТРК.

 

2. Денний блок: новини; пізнавальні, культурологічні, освітні програми, надані ОДТРК.

 

3. Вечірній блок: інформаційний - прем'єрні випуски новини та інформаційних програм.

 

«Перший крок до відновлення повноцінного мовлення Донецької і Луганської ОДТРК зроблено, - говорить голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко. - Наступні завдання - вдосконалювати мовлення, покращувати телевізійний контент, повністю відновити радіомовлення для населення Донбасу. Також поступово будемо вирішувати питання матеріально-технічного оснащення телерадіокомпаній».

 

Нагадаємо, відтепер Донецька ОДТРК знаходиться у Краматорську (Донецька область), а Луганська ОДТРК - у Сєвєродонецьку (Луганська область). Держкомтелерадіо затверджено кошториси, плани асигнувань цих телерадіоорганізацій. На сьогодні компанії отримали з державного бюджету понад 2,3 млн. грн. для виплат заробітної плати працівникам ОДТРК.

 

У березні Держкомтелерадіо пропонував об'єднати сітки мовлення Донецької та Луганської ОДТРК та повідомляв, що шукає для них обладнання.

 

2 квітня голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко та голова Донецької облдержадміністрації Олександр Кіхтенко презентували в Краматорську Донецьку ОДТРК, яка була відновлена після того, як обладнання і приміщення ОДТРК у Донецьку були захоплені терористами.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY