Держкомтелерадіо заявляє про відновлення мовлення Донецької ОДТРК з Краматорська (ОНОВЛЕНО)

Держкомтелерадіо заявляє про відновлення мовлення Донецької ОДТРК з Краматорська (ОНОВЛЕНО)

2 Квітня 2015
2889
2 Квітня 2015
17:58

Держкомтелерадіо заявляє про відновлення мовлення Донецької ОДТРК з Краматорська (ОНОВЛЕНО)

2889
Держкомтелерадіо заявляє про відновлення мовлення Донецької ОДТРК з Краматорська (ОНОВЛЕНО)
Держкомтелерадіо заявляє про відновлення мовлення Донецької ОДТРК з Краматорська (ОНОВЛЕНО)

Сьогодні, 2 квітня, голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко та голова Донецької облдержадміністрації Олександр Кіхтенко презентували в Краматорську Донецьку обласну державну телерадіокомпанію (ОДТРК), яка була відновлена після того, як обладнання і приміщення ОДТРК у Донецьку були захоплені терористами (на фото). Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

 

«Мова йде про початок тестового мовлення. Другий крок - відновлення у повному обсязі роботи Донецької і Луганської ОДТРК», - повідомив Олег Наливайко.

 

Олег Наливайко та Олександр Кіхтенко наголосили, що відновити мовлення Донецької ОДТРК без допомоги інших приватних і державних телеканалів було б неможливо. Зокрема, участь у відновленні матеріально-технічної бази компанії взяли телекомпанія ZIK, Вінницька, Запорізька, Полтавська ОДТРК, ТРК «Всесвітня служба УТР», які безкоштовно передали частину свого обладнання до Краматорська.

 

Про свою готовність надати Донецькій ОДТРК свої новини, які мають назву «Хроніки Донбасу», заявив головний редактор «Громадського радіо» Кирило Лукаренко. Планується адаптувати радіоновини для ефіру на обласному телебаченні.

 

Цього року заплановано виділити Донецькій ОДТРК з державного бюджету 2,5 млн.грн. Раніше в її штаті працювало 112 осіб. Держкомтелерадіо повідомлеяє, що до праці в телекомпанії повернуться ті, хто не заплямував себе співпрацею із терористами «ДНР». Зараз Донецьку ОДТРК очолює Олег Джолос, з яким Держкомтелерадіо уклав контракт до 30 квітня 2015 року.

 

Держкомтелерадіо нагадує, що Донецька ОДТРК, як і телевежі міста Донецька, були захоплені озброєними бойовиками «ДНР» у квітні 2014 року. На базі ОДТРК бойовики організували трансляцію сепаратистського каналу.

 

Голова Донецької ОДА Олександр Кіхтенко заявив на презентації, що вважає недоцільним знищення телевежі в окупованому Донецьку. «Ми, можливо, повернемо найближчим часом, навіщо її знищувати», - цитує очільника області видання «Новости Донбасса».

 

Він також зазначив, що у незаконної організації «ДНР» найближчим часом «будуть дуже серйозні проблеми».

 

Нагадаємо, відтепер Донецька ОДТРК знаходиться у Краматорську (Донецька область), а Луганська ОДТРК - у Сєвєродонецьку (Луганська область). Держкомтелерадіо затверджено кошториси, плани асигнувань цих телерадіоорганізацій. На сьогодні компанії отримали з державного бюджету понад 2,3 млн. грн. для виплат заробітної плати працівникам ОДТРК.

 

Держкомтелерадіо стверджує, що сьогодні у Концерну РРТ та ТОВ «Зеонбуд» існують технічні можливості для відновлення трансляції програм обох ОДТРК.

 

28 лютого голова Нацради Юрій Артеменкоповідомив про старт тестового мовлення Донецької ОДТРК в аналогових частотах на Маріуполь та Красноармійськ (Донецька область), а в цифрі - й на інші міста Донецької області. Луганська ОДТРК мовлення поки не відновила.

 

Держкомтелерадіо наголошує, що повноцінне відновлення мовлення двох ОДТРК гальмується відсутністю матеріально-технічної бази, яка залишилася на окупованій терористами території.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2889
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду