Представники кіногалузі: Попит на українське телекіно й серіали зросте цієї весни

Представники кіногалузі: Попит на українське телекіно й серіали зросте цієї весни

28 Березня 2015
5508
28 Березня 2015
16:53

Представники кіногалузі: Попит на українське телекіно й серіали зросте цієї весни

5508
Представники кіногалузі: Попит на українське телекіно й серіали зросте цієї весни
Представники кіногалузі: Попит на українське телекіно й серіали зросте цієї весни

Місцевий попит на серіали й фільми виробництва України стане відчутним цієї весни. Таку думку в інтерв'ю виданню UkrCinema висловив кінопродюсер Єгор Олесов («Студія "Кінороб"»).

 

Відповідаючи на запитання про те, які найближчі перспективи очікують на українську кіногалузь у зв'яку зі зменшенням присутності на рику російських виробників, пан Олесов припустив, що попит на локальний контент зростатиме.

 

«У зв'язку із забороною багатьох російських серіалів у наших каналів попит на локальний продукт буде тільки рости. Думаю, навесні це стане відчуватися особливо гостро», - сказав Єгор Олєсов.

 

Продсюсер вважає, що розвивати внутрішнє виробництво кіногалузь може і без залучення значних коштів: «Потужностей на це в Україні вистачає. Зараз у цьому сегменті не потрібно гнатися за високими бюджетами - їх і немає поки, на жаль. Потрібно брати ідеями, креативом, об'єднанням спільних зусиль і грамотним менеджментом. Зараз ми також більш активно розробляємо варіанти спільного виробництва з європейськими, американськими і азіатськими партнерами. Головне - в складні часи змін не падати духом, а шукати нові можливості».

 

Ведуча авторської телепрограми «Кіно» на 5-му каналі, актриса Яніна Соколова розповіла «Детектор медіа», що кількість серіальних проектів, що знімається в Україні, помітно зросла, а її саму частіше запрошують на кастинги. «Нові українські телесеріали мають вийти вже  цього року», - каже Яніна Соколова.

 

Готується до виробництва і україно-грузинський проект повнометражної стрічки про події 2013-2015 року в Україні, продюсером якого виступає Яніна Соколова. За її словами, до роботи над сценарієм залучено Миколу Рибалка. Нагадаємо, український фахівець виступив автором та співавтором сценаріїв понад десяти фільмів. Серед них - «Хайтарма» та міні-серіал «Гвардія».

 

Нагадаємо, 17 лютого віце-прем'єр-міністр - міністр культури В'ячеслав Кириленко заявив, що уряд планує розпочати реформи на підтримку вітчизняного кіно і телепродукту. Урядовець також нагадав, що парламент ухвалив закон, який забороняє російські мілітарні серіали, зняті після 1991 року, і всі російські серіали, які вийшли після 1 січня 2014 року. За його словами, уряд підтримуватиме і вітчизняне телевиробництво - щоправда, не пояснив, у який спосіб.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://fffilmbest.blogspot.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5508
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду