detector.media
28.03.2015 16:53
Представники кіногалузі: Попит на українське телекіно й серіали зросте цієї весни
Представники кіногалузі: Попит на українське телекіно й серіали зросте цієї весни

Місцевий попит на серіали й фільми виробництва України стане відчутним цієї весни. Таку думку в інтерв'ю виданню UkrCinema висловив кінопродюсер Єгор Олесов («Студія "Кінороб"»).

 

Відповідаючи на запитання про те, які найближчі перспективи очікують на українську кіногалузь у зв'яку зі зменшенням присутності на рику російських виробників, пан Олесов припустив, що попит на локальний контент зростатиме.

 

«У зв'язку із забороною багатьох російських серіалів у наших каналів попит на локальний продукт буде тільки рости. Думаю, навесні це стане відчуватися особливо гостро», - сказав Єгор Олєсов.

 

Продсюсер вважає, що розвивати внутрішнє виробництво кіногалузь може і без залучення значних коштів: «Потужностей на це в Україні вистачає. Зараз у цьому сегменті не потрібно гнатися за високими бюджетами - їх і немає поки, на жаль. Потрібно брати ідеями, креативом, об'єднанням спільних зусиль і грамотним менеджментом. Зараз ми також більш активно розробляємо варіанти спільного виробництва з європейськими, американськими і азіатськими партнерами. Головне - в складні часи змін не падати духом, а шукати нові можливості».

 

Ведуча авторської телепрограми «Кіно» на 5-му каналі, актриса Яніна Соколова розповіла «Детектор медіа», що кількість серіальних проектів, що знімається в Україні, помітно зросла, а її саму частіше запрошують на кастинги. «Нові українські телесеріали мають вийти вже  цього року», - каже Яніна Соколова.

 

Готується до виробництва і україно-грузинський проект повнометражної стрічки про події 2013-2015 року в Україні, продюсером якого виступає Яніна Соколова. За її словами, до роботи над сценарієм залучено Миколу Рибалка. Нагадаємо, український фахівець виступив автором та співавтором сценаріїв понад десяти фільмів. Серед них - «Хайтарма» та міні-серіал «Гвардія».

 

Нагадаємо, 17 лютого віце-прем'єр-міністр - міністр культури В'ячеслав Кириленко заявив, що уряд планує розпочати реформи на підтримку вітчизняного кіно і телепродукту. Урядовець також нагадав, що парламент ухвалив закон, який забороняє російські мілітарні серіали, зняті після 1991 року, і всі російські серіали, які вийшли після 1 січня 2014 року. За його словами, уряд підтримуватиме і вітчизняне телевиробництво - щоправда, не пояснив, у який спосіб.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://fffilmbest.blogspot.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY