З’явився перший трейлер майбутньої українсько-польської стрічки «Солодка Даруся» (ВІДЕО)

З’явився перший трейлер майбутньої українсько-польської стрічки «Солодка Даруся» (ВІДЕО)

19 Березня 2015
5950
19 Березня 2015
12:32

З’явився перший трейлер майбутньої українсько-польської стрічки «Солодка Даруся» (ВІДЕО)

5950
З’явився перший трейлер майбутньої українсько-польської стрічки «Солодка Даруся» (ВІДЕО)
З’явився перший трейлер майбутньої українсько-польської стрічки «Солодка Даруся» (ВІДЕО)

У Києві відбулася презентація трейлеру українського фільму «Солодка Даруся» за мотивами роману Марії Матіос, що знімається за підтримки польських митців і польського кінорежисера Анджея Вайди. Про це повідомляється на сайті телеканалу «24».

 

Напередодні презентації авторка роману Марія Матіос зазначила, що цього року «Солодка Даруся» святкує свій 10-річний ювілей.

 

«Нарешті прийшов час надати "Дарусі" нового виміру - екранізувати, адже цього року виповнюється десять років з того часу, як моя книга отримала перше життя», - розповіла пані Матіос.

 

Цього року стало відомо, що екранізувати відомий роман української письменниці планує український кінорежисер  Олександр Денисенко.

 

«Фільм є дуже символічним, оскільки зараз Україна змінюється, проходячи через труднощі і випробування. Як і Даруся - перероджується, ніби птах Фенікс», - відзначив режисер фільму.

 

 

Виробництво кінокомпанії Avis Prodactions за підтримки Патронату Петра Порошенка та Кіностудії Анджея Вайди.

 

У головних ролях знялися: Магдалена Ружанська, Соломія Димитращук, Магдалена Маліна, Пьотр Гловацький.

 

Сценарій написав Лєшек Леманьський. Композитор - Мачей Жєлінський. Арт-директор - Сергій Іванов.

 

Оператори - Олександр Рощин і Вітольд Плучєннік. Монтаж - Лукаш Шварц-Броніковський, звук - Блажєй Кукла.

 

Зйомки фільму проводилися у Карпатах (Івано-Франківщина і Закарпаття - Микуличин - Рахів).

 

Нагадаємо, підготовчий період кінопроекту «Солодка Даруся» триває майже півтора року. «Режисером-постановником проекту виступить молодий львів'янин Олександр Денисенко (який немає стосунку до відомого українського кінематографічного сімейства Денисенків). Режисер - учень Анджея Вайди. Мешкає як у Львові, так і у Варшаві. Реалізовує арт-проекти у Америці, Великобританії, Бельгії, Україні», - пише Cultprostir.

 

Кінопроект «Солодка Даруся» підтримує відомий голлівудський кінооператор, поляк за походженням Славомір Ідзяк, який працював над фільмами «Гарі Поттер і Орден Фенікса», «Подвійне життя Вероніки», «Три кольори: синій», «Падіння "Чорного яструба"», «Гаттака» та іншими.

 

Повідомляється також, що у «Солодкої Дарусі» буде офіційна державна підтримка - з боку президента України Петра Порошенка, Фонду братів Кличків, міністра культури України.

 

Як писала «Детектор медіа», розмови про екранізацію роману «Солодка Даруся» розпочалися ще у 2011 році. Тоді Марія Матіос відзначила, що «фільм за «Дарусею» буде, і це я вам можу сказати точно».

 

Вероніка Коробенюк для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5950
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду