detector.media
19.03.2015 12:32
З’явився перший трейлер майбутньої українсько-польської стрічки «Солодка Даруся» (ВІДЕО)
З’явився перший трейлер майбутньої українсько-польської стрічки «Солодка Даруся» (ВІДЕО)

У Києві відбулася презентація трейлеру українського фільму «Солодка Даруся» за мотивами роману Марії Матіос, що знімається за підтримки польських митців і польського кінорежисера Анджея Вайди. Про це повідомляється на сайті телеканалу «24».

 

Напередодні презентації авторка роману Марія Матіос зазначила, що цього року «Солодка Даруся» святкує свій 10-річний ювілей.

 

«Нарешті прийшов час надати "Дарусі" нового виміру - екранізувати, адже цього року виповнюється десять років з того часу, як моя книга отримала перше життя», - розповіла пані Матіос.

 

Цього року стало відомо, що екранізувати відомий роман української письменниці планує український кінорежисер  Олександр Денисенко.

 

«Фільм є дуже символічним, оскільки зараз Україна змінюється, проходячи через труднощі і випробування. Як і Даруся - перероджується, ніби птах Фенікс», - відзначив режисер фільму.

 

 

Виробництво кінокомпанії Avis Prodactions за підтримки Патронату Петра Порошенка та Кіностудії Анджея Вайди.

 

У головних ролях знялися: Магдалена Ружанська, Соломія Димитращук, Магдалена Маліна, Пьотр Гловацький.

 

Сценарій написав Лєшек Леманьський. Композитор - Мачей Жєлінський. Арт-директор - Сергій Іванов.

 

Оператори - Олександр Рощин і Вітольд Плучєннік. Монтаж - Лукаш Шварц-Броніковський, звук - Блажєй Кукла.

 

Зйомки фільму проводилися у Карпатах (Івано-Франківщина і Закарпаття - Микуличин - Рахів).

 

Нагадаємо, підготовчий період кінопроекту «Солодка Даруся» триває майже півтора року. «Режисером-постановником проекту виступить молодий львів'янин Олександр Денисенко (який немає стосунку до відомого українського кінематографічного сімейства Денисенків). Режисер - учень Анджея Вайди. Мешкає як у Львові, так і у Варшаві. Реалізовує арт-проекти у Америці, Великобританії, Бельгії, Україні», - пише Cultprostir.

 

Кінопроект «Солодка Даруся» підтримує відомий голлівудський кінооператор, поляк за походженням Славомір Ідзяк, який працював над фільмами «Гарі Поттер і Орден Фенікса», «Подвійне життя Вероніки», «Три кольори: синій», «Падіння "Чорного яструба"», «Гаттака» та іншими.

 

Повідомляється також, що у «Солодкої Дарусі» буде офіційна державна підтримка - з боку президента України Петра Порошенка, Фонду братів Кличків, міністра культури України.

 

Як писала «Детектор медіа», розмови про екранізацію роману «Солодка Даруся» розпочалися ще у 2011 році. Тоді Марія Матіос відзначила, що «фільм за «Дарусею» буде, і це я вам можу сказати точно».

 

Вероніка Коробенюк для «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY