Телеканал «112 Україна» запустив виробництво власних документальних фільмів

Телеканал «112 Україна» запустив виробництво власних документальних фільмів

13 Березня 2015
3633
13 Березня 2015
16:12

Телеканал «112 Україна» запустив виробництво власних документальних фільмів

3633
Прем’єра першої стрічки «Острів Крим?» - 15 березня
Телеканал «112 Україна» запустив виробництво власних документальних фільмів
Телеканал «112 Україна» запустив виробництво власних документальних фільмів

Канал «112 Україна» розпочав виробництво власних документальних  фільмів. У фокусі продакшену - «найважливіші політичні, економічні йсоціальні теми», повідомляє прес-служба телеканалу.

 

15 березня в ефірі телеканалу відбудеться прем'єра першої стрічки «Острів Крим?» власного виробництва каналу. Її автором є журналіст та ведуча «112 Україна» Юлія Галушка.

 

У 2014-му «112 Україна» зняв документальний фільм «14», до якого увійшли  14 історій про події  минулого року. «Ми вирішили на цьому не зупинятися, тим паче, що колектив телеканалу  молодий: ми прагнемо розвиватися, постійно шукаємо нові форми. У нас накопичується певна інформація, про яку хотілося б розповісти, але яку важко втиснути в межі новин чи навіть розширеного спецрепортажу», - коментує керівник служби ефірного мовлення  «112 Україна» Людмила Писанко.

 

Фінансування та підтримка виробництва фільмів відбуватиметься за рахунок бюджету телеканалу. На даному етапі «112 Україна» не має на меті створювати департамент документального кіновиробництва.

 

Нагадаємо, 18 лютого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження телеканалу «112 Україна» за його супутниковою ліцензією за трансляцію програми «Шустер live» 13 лютого.  Моніторинг Нацради зафіксував порушення статті 6 закону «Про телебачення і радіомовлення» та статті 28 закону «Про інформацію», оскільки у висловлюваннях одного з учасників програми - російського журналіста Максима Шевченка - вбачає ознаки злочину статті 161 Кримінального кодексу - умисні дії, спрямовані на розпалювання расової, національної чи релігійної ворожнечі.

 

Для каналу «112 Україна» за його супутниковою ліцензією це вже третє попередження. Перше (у серпні 2014 року) і друге (у листопаді 2014 року) він отримав за відхилення від програмної концепції. Окрім того, ще по попередженню за відхилення від програмною концепції має кожна з п'яти компаній, об'єднаних у цифрову ефірну мережу каналу «112 Україна», і всім їм Нацрада 12 лютого призначила повторні позапланові перевірки, за результатами яких може знову призначити санкції.

 

Телеканал «112 Україна» розцінив дії Нацради як тиск на свободу слова в Україні і заявив, що внаслідок цього попередження канал «у будь-який момент може зникнути з телеекранів країни».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3633
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду