Переведення Луганської філії Концерну РРТ в Лисичанськ уже розпочалося – Півнюк

Переведення Луганської філії Концерну РРТ в Лисичанськ уже розпочалося – Півнюк

16 Грудня 2014
7156
16 Грудня 2014
18:09

Переведення Луганської філії Концерну РРТ в Лисичанськ уже розпочалося – Півнюк

7156
Переведення Луганської філії Концерну РРТ в Лисичанськ уже розпочалося – Півнюк
Переведення Луганської філії Концерну РРТ в Лисичанськ уже розпочалося – Півнюк
Директор Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення (КРРТ) Олександр Півнюк заявив, що робота по переведенню Луганської філії КРРТ на звільнену територію в місті Лисичанську (Луганська область) уже ведеться. Про це він сказав у коментарі «Детектор медіа».

 

Нагадаємо, 16 грудня Голова Луганської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль звернувся до прем'єр-міністра Арсенія Яценюка з проханням перенести Луганську філію Концерну РРТ до Лисичанська, аби за рахунок українських коштів не забезпечувати мовлення російських каналів і ЗМІ так званої «ЛНР».

 

Пан Москаль також заявив, що Луганська філія Концерну РРТ вимагає від приватних телекомпаній, що діють на контрольованій Україною території, гроші за ретрансляцію (сигнал розповсюджується через передавачі, що розташовані в Луганську), а в разі невиплати погрожує відключити мовлення.

 

«Я дуже поважаю Генадія Москаля і до нього, схоже, ця інформація надійшла з запізненням. Робота по переведенню філії в Лисичанськ уже проводиться - йдеться і про переведення людей, і техніки. У нас уже в Лисичанську відкриті фінансові рахунки, філіал перереєстровано на нову адресу», - зазначив директор концерну РРТ пан Півнюк.

 

Він також наголосив, що Луганська філія ні з якими силами не заключала угод про трансляцію російських каналів. «Ми ні з ким не заключали угод щодо трансляції російських каналів - там, де вони мовлять, це відбувається під збройним примусом», - повідомив Олександр Півнюк.

 

Натомість трансляцію українських каналів на звільненій території Концерн не може проводити безкоштновно.

 

«Концерн РРТ - не бюджетна організація, це компанія, яка працює на комерційній та промисловій основі за договорами. У заяві пана Москаля йдеться про наші домовленості з місцевим телеканалом "Ірта", на частотах якого транслюється український канал новин "24". Ми з ними домовилися про погашення боргів і наступні розрахунки. Більше того, наші працівники допомогли організувати це мовлення на 10 передавачах, які розташовані на звільненій території», - розповів директор Концерну РРТ.

 

Нагадаємо, Концерн радіомовлення, радіозв'язку і телебачення (КРРТ) заявляє, що втратив контроль за обладнанням для теле- та радіомовлення на територіях Донбасу, які тимчасово перебуває під контролем сепаратистів, і не фінансує його роботу. Про це генеральний директор Концерну РРТ Олександр Півнюк повідомив у коментарі «Детектор медіа».

 

2 грудня луганський журналіст Валентин Торба повідомив, що наразі у Луганську, окупованому терористичною організацією «ЛНР»,  з телевежі, яка обслуговується з Києва, транслюють чотири російські канали та дві радіостанції. У відповідь пан Півнюк заявив: «Вкотре ми вимушені наголосити, що Концерн РРТ не фінансує трансляцію російських каналів. Разом з тим Концерн не в змозі вплинути на ситуацію у місцевостях, що захоплені і тимчасово перебувають під контролем сепаратистів, та самостійно забезпечити роботу обладнання, щоб розповсюджувати мовлення українських телевізійних каналів та радіостанцій згідно ліцензій».

 

За даними Нацради, на всіх звільнених територіях українські телерадіоорганізації мовлять відповідно до своїх ліцензій. Водночас, як повідомляє «Еспресо.TV» з посиланням на інформацію мешканців прифронтової зони, у деяких селах Луганської області, що знаходяться під контролем українських військових в прифронтовій зоні, транслюються лише російські телеканали.

 

Голова Національної ради з питань телебачення а радіомовлення Юрій Артеменко 11 грудня повідомив, що на Луганськ мовить з околиць міста Щастя (Луганськ) «Радіо 24». Також, за словами пана Артеменка, на середніх хвилях запустився передавач Національної радіокомпанії України.

 

Про наміри встановити найближчим часом потужні передавачі для покриття ФМ-мовленням Луганської і Донецької областей на брифінгу 27 листопада повідомив член Національної ради Владислав Севрюков.

 

11 грудня журналістка «Громадського радіо» Наталка Соколенко повідомила, що наступного тижня стартує пілотний проект спеціального мовлення російською мовою для мешканців Донбасу, підготовлений групою журналістів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7156
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду