Група журналістів готує проект спеціального мовлення для Донбасу - Соколенко

Група журналістів готує проект спеціального мовлення для Донбасу - Соколенко

11 Грудня 2014
3733
11 Грудня 2014
12:44

Група журналістів готує проект спеціального мовлення для Донбасу - Соколенко

3733
Група журналістів готує проект спеціального мовлення для Донбасу - Соколенко
Група журналістів готує проект спеціального мовлення для Донбасу - Соколенко

Наступного тижня стартуватиме пілотний проект спеціального мовлення російською мовою для мешканців Донбасу, підготовлений групою журналістів. Про це в ефірі Першого національного повідомила активістка журналістського руху «Стоп цензурі»» Наталія Соколенко, передає «Укрінформ».

 

«Є група журналістів, не уповноважена зараз називати їхні прізвища, які вже сьогодні записали пілот спеціального мовлення на Донбас російською мовою», - сказала вона.

 

За її словами, мовлення запустять вже з наступного тижня на FM-частотах, оскільки сигнали українських телекомпаній в ці регіони не доходять.

 

Нагадаємо, новопризначений міністр інформаційної політики Юрій Стець заявив, що його кабінет буде розташований у Слов'янську (Донецька область) і повідомив, що має намір зайнятися питаннями відновлення мовлення українських телеканалів на територіях Донбасу, які не контролюються українською стороною. За його словами, найближчими днями буде складено карту Донецької і Луганської областей, де немає покриття українського телебачення і радіомовлення.

 

6 грудня Юрій Стець перевірив, як відбувається покриття українським мовленням на звільнених територіях Донецької і Луганської областей - зокрема, поблизу міста Слов'янська (Донецька область), де під час боїв було зруйновано ретрансляційну вежу на горі Карачун.  Юрій Стець побував на горі Карачун, де до травня функціонувала телевежа, що забезпечувала українське мовлення на північ Донецької області.  Після того, як в результаті обстрілу телевежу було зруйновано, сигнал українських ефірних каналів досить слабкий.Міністр також зазначив, що на територіях, звільнених від сепаратистів, є сигнал російських телеканалів і тих каналів, як створені на території тимчасово окупованій сепаратистами.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», народний депутат від «Народного фронту» Антон Геращенко зазначив на своїй сторінці у Facebook, що за планом Юрія Стеця на всіх діючих телевежах уздовж умовної межі Україною та самопроголошеними республіками буде встановлено «потужні теле- і радіоантени» для забезпечення мовлення у великих населених пунктах Донбасу, тимчасово окупованих терористами. «Ці ретранслятори будуть надані в розпорядження українських патріотичних телерадіоорганізацій, які бажають передвати свій сигнал в на територіях, захоплених АТО», - додав пан Геращенко.

 

Водночас, лідери терористичної організації «ДНР» заявляють, що не дозволять українській владі організувати мовлення українських телеканалів на підконтрольній їй території, і організують «війну сигналів», аби глушити сигнал з української сторони.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3733
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду