Концерн РРТ заявляє, що не контролює обладнання на захоплених територіях і не фінансує його

Концерн РРТ заявляє, що не контролює обладнання на захоплених територіях і не фінансує його

3 Грудня 2014
4305
3 Грудня 2014
18:04

Концерн РРТ заявляє, що не контролює обладнання на захоплених територіях і не фінансує його

4305
Концерн РРТ заявляє, що не контролює обладнання на захоплених територіях і не фінансує його
Концерн РРТ заявляє, що не контролює обладнання на захоплених територіях і не фінансує його

Концерн радіомовлення, радіозв'язку і телебачення (КРРТ) втратив контроль за обладнанням для теле- та радіомовлення на територіях Донбасу, які тимчасово перебуває під контролем сепаратистів, і не фінансує його роботу. Про це генеральний директор Концерну РРТ Олександр Півнюк повідомив у коментарі «Детектор медіа».

 

Нагадаємо, 2 грудня луганський журналіст Валентин Торба повідомив, що наразі у Луганську, окупованому терористичною організацією «ЛНР»,  з телевежі, яка обслуговується з Києва, транслюють чотири російські канали та дві радіостанції.

 

У відповідь пан Півнюк заявив: «Вкотре ми вимушені наголосити, що Концерн РРТ не фінансує трансляцію російських каналів. Разом з тим Концерн не в змозі вплинути на ситуацію у місцевостях, що захоплені і тимчасово перебувають під контролем сепаратистів, та самостійно забезпечити роботу обладнання, щоб розповсюджувати мовлення українських телевізійних каналів та радіостанцій згідно ліцензій».

 

Він звернув увагу також на те, що озброєні люди постійно чинять фізичний тиск на працівників Концерну РРТ та відсторонюють їх від роботи на об'єктах. «В разі найменшого спротиву з боку персоналу, сепаратистами чиняться погрози проведення так званого трибуналу, а також знищення обладнання», - розповів директор Концерну РРТ.

 

Для проведення перекомутації сепаратисти залучають сторонніх спеціалістів.

 

За словами пана Півнюка, керівництво Концерну РРТ постійно інформує уряд, РНБО та силові структури про поточний стан справ на об'єктах КРРТ у Донецькій та Луганській областях.

 

«Попри будь-що наші фахівці забезпечують функціонування технологічного обладнання, виконують необхідні ремонтно-відновлювальні роботи й готові до поновлення трансляції українських телевізійних каналів та радіостанцій. За вірність своєму професійному обов'язку ряд співробітників були нагороджені медалями та грамотами», - зазначив він.

 

Нагадаємо, станом на 28 листопада за даними Національної ради з питань телебачення та радіомовлення на території міста Луганська не мовив жоден український телеканал чи радіостанція. 9 жовтня Нацрада повідомила, що російські канали здійснюють ефірне мовлення на частотах українських каналів у Донецьку, Луганську і Ровеньках (Луганська область).

 

Водночас 27 листопада член Нацради Владислав Севрюков заявив, що державні відомства працюють над впровадженням ФМ-радіомовлення для покриття сигналом Луганської і Донецької областей, в тому числі - захоплених терористами територій. За його словами, на сьогодні жителі Луганська можуть слухати «Радіо 24» на частоті 107,9 МГц (сигнал поширюється з міста Щастя).

 

На всіх звільнених від терористів територіях українські телерадіоорганізації мовлять відповідно до своїх ліцензій, повідомили в Нацраді й оприлюднили таблиці з переліком мовників і територій, які вони охоплюють сигналом.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4305
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду