Divan.TV та медіагрупа StarLightMedia домовились щодо умов співпраці

Divan.TV та медіагрупа StarLightMedia домовились щодо умов співпраці

27 Листопада 2014
3057
27 Листопада 2014
09:46

Divan.TV та медіагрупа StarLightMedia домовились щодо умов співпраці

3057
Divan.TV та медіагрупа StarLightMedia домовились щодо умов співпраці
Divan.TV та медіагрупа StarLightMedia домовились щодо умов співпраці

Мультимедійний сервіс телебачення Divan.TV та групаStarLightMedia, в яку входять телеканали СТБ, Новий канал, ICTV, M1, M2, QTV, підписали угоду про співробітництво, згідно якого StarLightMedia дає оператору неексклюзивні права на трансляцію своїх каналів за допомогою IP-протоколу, а Divan.TV буде виплачувати винагороду мовникам. Про це повідомляє прес-служба Divan.TV.

 

Таким чином конфлікт річної давнини закінчено досягненням домовленостей, що вигідні кожній стороні. Нагадаємо, що на початку 2013 року два телеканали медіа групи StarLightMedia - СТБ і Новий канал - подали позов в Господарський суд Києва з вимогою зобов'язати Divan.TV припинити трансляцію їх програм, і суд задовольнив вимоги в повному обсязі. Вимог матеріальної компенсації в позовах не було.

 

Директор з стратегічного розвитку StarLightMedia Федір Гречанінов стверджує, що для групи важливим було встановити «правила гри» в новому поки для України сегменті інтернет-телебачення.

 

«StarLightMedia вийшов до операторів, що надають клієнтам доступ до телевізійних каналів, з пропозицією по взаємовигідному формату співробітництва. Ті оператори, з якими ми вже провели переговори по запропонованому формату, сприйняли його дуже позитивно, в результаті глядачі СТБ, Нового каналу, ICTV, M1, M2 і QTV отримають нові можливості перегляду улюблених каналів. Ми вважаємо, що кількість домогосподарств, які оберуть для себе нову технологію використання контенту, можуть досягти сотень тисяч до кінця 2015-го року», - заявив пан Гречанінов.

 

Компанія Divan.TV очікуює, що подібні угоди будуть досягнуті також з іншими медіа групами.

 

«Сьогоднішня ситуація в Україні дала можливість зрозуміти, що тільки об'єднання зусиль всіх учасників ринку можуть призвести до реальних змін, які зараз необхідні нашій країні. Продукт Divan.TV унікальний. Діюче законодавство України застаріло і не відповідає сучасним викликам, які стоять перед Україною у зв'язку з підписанням Асоціації з ЕС. Саме тому я впевнений, що й інші медіагрупи будуть діяти в інтересах розвитку і захисту України, орієнтуючись на європейські цінності та принципи роботи на ринку, а також законодавство», - сказав виконавчий директор Divan.TV Аркадій Канюка.

 

Divan.TV стверджує, що ліцензування провайдерів, які розповсюджують ТБ-сигнал шляхом ІР-протокола, не до кінця урегульовано, що викликає суперечки.

 

Прогнозується, що на ринок IP телебачення в Україні чекає фаза бурного розвитку. Згідно дослідження консалтингової групи E&C світовий ринок IPTV буде зростати на 11,8% щорічно, досягнувши $42,9 млрд. до 2018 року.

 

Нагадаємо, що у 2013 році телеканали медіагрупи StartLightMedia - СТБ і Новий канал - подали позови до Господарського суду Києва з вимогою зобов'язати Divan.tv припинити трансляцію їхніх програм, також з позовом звернувся канал «2+2». У квітні суд у першій інстанції виграв Новий канал, у травні - СТБ. У Divan.tv оскаржили ці рішення. У жовтні справу в апеляції виграв «2+2», Divan.tv подав касаційну скаргу.

 

У травні компанія «Диван.ТВ» (сервіс OTT-телебачення Divan.tv) звернулася до суду з позовом проти ТОВ «Медіа Група Україна» (МГУ) через порушення права Divan.tv на трансляцію телеканалів «Україна», «Футбол 1» і «Футбол 2», «Перший автомобільний».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3057
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду