detector.media
27.11.2014 09:46
Divan.TV та медіагрупа StarLightMedia домовились щодо умов співпраці
Divan.TV та медіагрупа StarLightMedia домовились щодо умов співпраці

Мультимедійний сервіс телебачення Divan.TV та групаStarLightMedia, в яку входять телеканали СТБ, Новий канал, ICTV, M1, M2, QTV, підписали угоду про співробітництво, згідно якого StarLightMedia дає оператору неексклюзивні права на трансляцію своїх каналів за допомогою IP-протоколу, а Divan.TV буде виплачувати винагороду мовникам. Про це повідомляє прес-служба Divan.TV.

 

Таким чином конфлікт річної давнини закінчено досягненням домовленостей, що вигідні кожній стороні. Нагадаємо, що на початку 2013 року два телеканали медіа групи StarLightMedia - СТБ і Новий канал - подали позов в Господарський суд Києва з вимогою зобов'язати Divan.TV припинити трансляцію їх програм, і суд задовольнив вимоги в повному обсязі. Вимог матеріальної компенсації в позовах не було.

 

Директор з стратегічного розвитку StarLightMedia Федір Гречанінов стверджує, що для групи важливим було встановити «правила гри» в новому поки для України сегменті інтернет-телебачення.

 

«StarLightMedia вийшов до операторів, що надають клієнтам доступ до телевізійних каналів, з пропозицією по взаємовигідному формату співробітництва. Ті оператори, з якими ми вже провели переговори по запропонованому формату, сприйняли його дуже позитивно, в результаті глядачі СТБ, Нового каналу, ICTV, M1, M2 і QTV отримають нові можливості перегляду улюблених каналів. Ми вважаємо, що кількість домогосподарств, які оберуть для себе нову технологію використання контенту, можуть досягти сотень тисяч до кінця 2015-го року», - заявив пан Гречанінов.

 

Компанія Divan.TV очікуює, що подібні угоди будуть досягнуті також з іншими медіа групами.

 

«Сьогоднішня ситуація в Україні дала можливість зрозуміти, що тільки об'єднання зусиль всіх учасників ринку можуть призвести до реальних змін, які зараз необхідні нашій країні. Продукт Divan.TV унікальний. Діюче законодавство України застаріло і не відповідає сучасним викликам, які стоять перед Україною у зв'язку з підписанням Асоціації з ЕС. Саме тому я впевнений, що й інші медіагрупи будуть діяти в інтересах розвитку і захисту України, орієнтуючись на європейські цінності та принципи роботи на ринку, а також законодавство», - сказав виконавчий директор Divan.TV Аркадій Канюка.

 

Divan.TV стверджує, що ліцензування провайдерів, які розповсюджують ТБ-сигнал шляхом ІР-протокола, не до кінця урегульовано, що викликає суперечки.

 

Прогнозується, що на ринок IP телебачення в Україні чекає фаза бурного розвитку. Згідно дослідження консалтингової групи E&C світовий ринок IPTV буде зростати на 11,8% щорічно, досягнувши $42,9 млрд. до 2018 року.

 

Нагадаємо, що у 2013 році телеканали медіагрупи StartLightMedia - СТБ і Новий канал - подали позови до Господарського суду Києва з вимогою зобов'язати Divan.tv припинити трансляцію їхніх програм, також з позовом звернувся канал «2+2». У квітні суд у першій інстанції виграв Новий канал, у травні - СТБ. У Divan.tv оскаржили ці рішення. У жовтні справу в апеляції виграв «2+2», Divan.tv подав касаційну скаргу.

 

У травні компанія «Диван.ТВ» (сервіс OTT-телебачення Divan.tv) звернулася до суду з позовом проти ТОВ «Медіа Група Україна» (МГУ) через порушення права Divan.tv на трансляцію телеканалів «Україна», «Футбол 1» і «Футбол 2», «Перший автомобільний».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY