Апеляційний суд заборонив Divan.tv транслювати «2+2». Divan.tv подав касаційну скаргу

Апеляційний суд заборонив Divan.tv транслювати «2+2». Divan.tv подав касаційну скаргу

15 Жовтня 2013
5566
15 Жовтня 2013
12:21

Апеляційний суд заборонив Divan.tv транслювати «2+2». Divan.tv подав касаційну скаргу

5566
Апеляційний суд заборонив Divan.tv транслювати «2+2». Divan.tv подав касаційну скаргу
Апеляційний суд заборонив Divan.tv транслювати «2+2». Divan.tv подав касаційну скаргу

ТОВ «Гравіс-кіно» (телеканал «2+2») виграв апеляцію в справі проти ТОВ «Діван. ТВ» (OTT-відеосервіс Divan.tv). 2 жовтня Київський апеляційний господарський суд підтвердив рішення суду першої інстанції про заборону трансляції каналу «2+2» сервісом Divan.tv. Цю інформацію газети «Капитал» «Детектор медіа» підтвердили юристи телеканалу «2+2».

 

Апеляційний суд залишив без задоволення апеляційну скаргу Divan.tv, а рішення Господарського суду міста Києва від 27.06.2013 - без змін.

 

Нагадаємо, що 27 червня Господарський суд міста Києва своїм рішенням частково задовольнив позовні вимоги «2+2»: заборонив Divan.tv використання телевізійних програм «2+2» шляхом їх фіксації на матеріальному носії, відтворення, публічного сповіщення та демонстрації і стягнув з Divan.tv на користь «2+2» 11 тис. 470 грн компенсації та 1 тис. 491,10 грн судового збору («2+2» в позові просив стягнути у п'ять разів більшу компенсацію - 57 тис. 350 грн).

 

Таке рішення суд прийняв у зв'язку з тим, що Divan.tv здійснював ретрансляція програм «2+2» без належного дозволу (згоди) з боку «2+2» (суб'єкта суміжних прав). Власне, саме тому канал і звертався до суду з позовом, пояснили юристи «2+2».

 

У компанії Divan.tv «Детектор медіа» повідомили, що вже подали касаційну скаргу й мають намір далі відстоювати легальність своєї роботи. Divan.tv вважає, що працює в межах законодавчого поля України й нічого не порушував. «Цей канал («2+2». - ТК) входить до універсальної програмної послуги, і ми, як будь-який інший провайдер зобов'язані транслювати "2+2"», - заявляють у компанії (нагадаємо, що Divan.tv не має ліцензії провайдера програмної послуги, оскільки Нацрада з питань телебачення і радіомовлення не ліцензує OTT).

 

У зв'язку з виходом Divan.tv на міжнародний ринок, усі взаємини Divan.tv з телегрупами тепер відбуватимуться на рівні міжнародних, а не локальних судів, стверджують у компанії та наводять приклад, коли провайдер Aereo довів легальність своєї роботи.

 

Нагадаємо, раніше суд заборонив Divan.tv транслювати СТБ, Новий канал.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5566
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду