Телевізійну версію «Поводиря» покаже «Інтер»

Телевізійну версію «Поводиря» покаже «Інтер»

10 Листопада 2014
8729
10 Листопада 2014
14:55

Телевізійну версію «Поводиря» покаже «Інтер»

8729
Телевізійну версію «Поводиря» покаже «Інтер»
Телевізійну версію «Поводиря» покаже «Інтер»

Прем'єра телевізійної версії драми українського режисера Олеся Саніна «Поводир» відбудеться на телеканалі «Інтер». Про це в інтерв'ю «Детектор медіа» повідомив Богдан Батрух, власник і директор компанії B&H, що займається дистрибуцією стрічки.

 

Також можливий показ «Поводиря» на польському телеканалі TVP2, про що пан Батрух вів перемовини на Варшавському кінофестивалі. «Так, я був на цьому фестивалі і говорив там з одним із директорів другого польського телеканалу. Він був зацікавлений у тому, щоби купити «Поводиря» для показу на телеканалі», - розповів він.

 

Раніше в інтерв'ю «Детектор медіа» режисер Олесь Санін розповів, що готує чотирисерійну телевізійну версію стрічки.

 

На думку Богдана Батруха, вітчизняне телебачення повинно займатися пропагуванням українського кіно, «бо якщо ви маєте постійно на головних каналах у прайм-таймі російські фільми з міліціянтами, то глядач не цінуватиме українського кіно ніколи». Він вважає, що «треба викинути весь той мотлох із ефіру і на його місце поставити кіно, яке хоче дивитися український телеглядач, а не кіно про російських військових, які потім приїжджають в Україну і роблять тут війну».

 

Нагадаємо, в художньому фільмі «Поводир» ідеться про 1930-ті роки. Американський інженер Майкл Шемрок разом із сином приїздить до Харкова допомагати будувати соціалізм. Тут він закохується в актрису Ольгу Левицьку (Джамала), на яку давно має плани червоний комісар. За трагічних обставин американець гине, а його сина рятує від переслідувачів сліпий кобзар. Не маючи інших шансів вижити на чужині, хлопець стає поводирем. Їхня подорож, сповнена небезпечних пригод, відбувається на тлі драматичних сторінок української історії та руйнування людських доль. Фільм знято за реальними фактами та свідченнями.

 

Світова прем'єра «Поводиря» відбулася 16 липня на Одеському міжнародному кінофестивалі. В український прокат стрічка виходить 12 листопада. У деяких кінотеатрах фільм можна буде подивитися з тифлоперекладом для незрячих. Богдан Батрух назвав «Поводиря» фільмом, з якого розпочнеться історія українського глядацького кіно. За його прогнозами, касові збори стрічки будуть понад 20 млн грн.

 

За рішенням Українського Оскарівського комітету «Поводир» висунуто на здобуття премії «Оскар» Американської кіноакадемії.

 

Детальніше про «Поводир» читайте в інтерв'ю Олеся Саніна «Детектор медіа».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8729
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду