Павлюк і Рибась зняли для «України» новий дослідницький телепроект «Код нації»

Павлюк і Рибась зняли для «України» новий дослідницький телепроект «Код нації»

3 Листопада 2014
8675
3 Листопада 2014
17:25

Павлюк і Рибась зняли для «України» новий дослідницький телепроект «Код нації»

8675
Павлюк і Рибась зняли для «України» новий дослідницький телепроект «Код нації»
Павлюк і Рибась зняли для «України» новий дослідницький телепроект «Код нації»

У листопаді на телеканалі «Україна» відбудеться прем'єра дослідницького телепроекту «Код нації», створеного відомими режисерами-документалістами Іларіоном Павлюком і Володимиром Рибасем на замовлення каналу «Україна». name="_GoBack">Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

«Код нації» - це масштабне дослідження цінностей українців, яке розповість глядачеві про те, що таке українська нація, хто такі українці, і що саме сьогодні визначає приналежність людини до певної нації.

 

Передумовою для проведення масштабного вивчення цінностей українців стали результати маркетингового дослідження, які показали, що один і той же рекламний ролик відмінно працює в Росії, але в той же час є абсолютно провальним для української аудиторії. Результати виявилися несподіваними: ролик прекрасно сприймається росіянами і відкидається українцями, бо в них кардинально відрізняються національні цінності і сприйняття світу.

 

«Протягом усього фільму автори шукатимуть той таємний код нації, який дозволяє українцям проносити національну ідентичність крізь віки, незважаючи на всі спроби її "розмити"», - анонсують новий проект на каналі.

 

Автори «Коду нації» разом з експертами - істориками, генетиками, лінгвістами, етнопсихологами, нейрофізіологами і маркетологами - шукатимуть відповідей на питання: де саме закладені таємні алгоритми, які не просто визначають суть української нації, а й щоразу відроджують головні її історичні риси; у чому особливість українців і що саме робить нашу націю такою, якою вона є; яка саме характеристика обумовлює національну приналежність людини - кров, генетичний набір, мова, місце народження?

 

«На думку антропологів і етнографів, у сучасному світі поняття "національність" повністю змінило свою суть, - розповідає автор документального проекту «Код нації» Іларіон Павлюк. - Тобто національність більше не визначається ні кольором шкіри, ні походженням по крові, а скоріше залежить від переконань і почуттів самої людини. У нашому фільмі ми шукали і знайшли унікальний ключ для того, щоб розкрити таємницю українців - таємницю того, що саме робить нас народом зараз, і дозволяло тисячоліттями переживати негаразди, які стирали з мапи цілі країни. Ми хочемо не просто розповісти українцям, чим саме ми відрізняємося від інших націй, в чому наша унікальність і що визначає нашу ментальність, але і розповімо, де саме прошитий таємничий алгоритм, який робить нас усіх українцями. І цей алгоритм ми умовно і назвали "кодом нації"».

 

Нагадаємо, що «Код нації» є не першим документальним проектом Іларіона Павлюка і Володимира Рибася, знятим на замовлення каналу «Україна». У 2012 році глядачеві було представлено дослідницький проект «ДНК. Портрет нації», а у 2013 році - «ДНК 2. У пошуках жінки». Також цієї зими глядачі змогли побачити дослідницький проект «Планета мавп: куди діваються розумні діти?».

 

Раніше «Детектор медіа» писала, що на осінь 2014 року канал «Україна» готує новий дослідницький проект «Код нації». Інших подробиць канал не розголошував.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8675
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду