3-9 березня – підсумки тижня

13 Березня 2008
11989
13 Березня 2008
12:50

3-9 березня – підсумки тижня

11989
3-9 березня – підсумки тижня

У святковий весняний тиждень на українських каналах стартувала низка нових проектів власного виробництва. Найбагатшою на прем’єри виявилася неділя, 9 березня: «Інтер» розпочав трансляції «Модного вироку», Новий канал – «Зірки караоке», СТБ – почав показувати другий сезон «Битви екстрасенсів», а ICTV – «Зроблено в Україні». Також минулого тижня «1+1» замість «Янгола охоронця» запустив новий російський серіал «Рейки щастя».

 

У порівнянні з минулим тижнем частка «Інтера» зросла на 0,17 відсоткового пункту, тоді як у «1+1» вона знизилася на 1,95 в. п. Показники «Плюсів» впали у вихідні, тоді як у будні вони лишалися переважно стабільними на рівні більше за 17%. Натомість «Інтеру», попри незначне зниження частки у будні, вдалося підвищити її у вихідні. У будні трохи знизилися показники вечірніх серіалів «1+1» «Принцеса цирку», «Тихий Дон» та «Серцю не накажеш». Серед праймових серіалів «Інтера» показники знизились у «Зачарованого кохання», але підвищились у «Вогню кохання» та «Апостола».

 

У другому ешелоні за підсумками тижня Новий канал випередив ICTV за аудиторією 18+. Частка Нового зросла на 0,93 в. п., а у ICTV знизилася на 0,57 в. п. ICTV лідирував лише у п’ятницю та середу. Також зросла частка каналу СТБ – на 0,31 в. п.

 

Підвищилась і частка телеканалу «Україна» – на 0,11 в. п. Останні кілька тижнів показник каналу майже стабільний, час від часу зростає десь на 0,1 в. п.

 

Також збільшився показник у НТН – на 0,10 в. п., ТЕТ – на 0,19 в. п. та Першого каналу (Росія) – на 0,14 в. п., тоді як у Першого національно частка майже не змінилася – знизилась на 0,04 в. п.

Кількість трансляцій «Плюсів» у топ-10 за тиждень зменшилася. Минулого тижня у топ потрапили «ТСН. Підсумки» з часткою 20,55%. Цього тижня їх показник знизився до 16,90%. Також зменшилась частка «Принцеси цирку» з 22,33% до 20,62%.

 

Серед трансляцій «Інтера» традиційний перелік доповнив святковий випуск «Вечірнього кварталу», концерт Олени Степаненко та «двійник» інтерівського серіалу – художній фільм «Вогонь кохання».

Таблиця у повний розмір

У складі незмінних у переліку найкращих програм другого ешелону також відбулися невеличкі зміни – знизилась частка у шоу «Голі та смішні» з 13,0% до11,26%, але зросли у «Надзвичайних новин». Частка другого сезону «Битви екстрасенсів» на СТБ мала нижчі показники за трансляцію російської версії минулого тижня.

Таблиця у повний розмір

Вихідні

 

Субота

У суботу частка «Інтера» у порівнянні з минулим вікендом зросла, а у «1+1» – навпаки, знизилася.

Найкращою суботньою програмою став «Вечірній квартал», його показники виявилися трохи вищими за шоу «Дві зірки», яке транслювалось у цьому слоті минулого тижня (рейтинг 13,43%, частка 30,39%). Частка «Вечірнього кварталу» втричі перевищила показники художнього фільму «Кохання-зітхання», який у цьому ж слоті виходив на «1+1».

Таблиця у повний розмір

Перший національний у суботу мав вищу частку за НТН, ТЕТ та Перший канал (Росія). У топ-10 потрапила футбольна трансляція каналу «Динамо» – «Металург» із часткою7,09%. Однак окрім неї до найкращих програм потрапили новини Першого національного – рейтинг 2,02%, частка 4,77%, випередивши «Факти» на ICTV. При цьому доволі високі показники програма мала у містах 50-, тоді як за 50+ її частка є значно нижчою.

 

Новий канал та СТБ у суботу випередили ICTV. Найкращою трансляцією другого ешелону став фільм «Титанік». Також високі показники мав і показ «Золотої колекції «Мосфільму»: «Службовий роман» мав вищий показники за «Спортлото-82» (частка 6,38%), яке виходило минулого тижня. Також зросла частка і циклу фільмів «Невідома версія» з 6,89% до 11,13%.

Таблиця у повний розмір

 

Неділя

У неділю вже майже традиційно найкращою програмою стали «Подробиці тижня», їх частка у порівнянні з попередньою трансляцією не змінилася. Знизилася частка «Шансу» з 16,98% до 14,60% та «Караоке» з 33,36% до 29,62%.

 

Також у топ потратила і прем’єра нового проекту власного виробництва «Інтера» – «Модний вирок» із часткою 21,24%. Програма підвищила показники слоту у порівнянні з минулим тижнем: 2 березня повтор шоу «Дві зірки» у цей час мав рейтинг 5,14%, частку 16,86%

Таблиця у повний розмір

У суботу ICTV випередили не лише Новий канал та СТБ, а й телеканал «Україна». Однак попри це частка ICTV лишалась високою. До того ж і двома найкращими програмами неділі у другому ешелоні стали трансляції телеканалу – «Факти тижня» та художній фільм «Наскрізні поранення». Однак у порівнянні з минулим тижнем частка «Фактів тижня» знизилася з 11,09% до 9,70%. Також знизились і показники «Подій тижня» на телеканалі «Україна» з 10,65% до 8,74%.

 

Окрім цього, у неділю стартував другий сезон «Битви екстрасенсів» на СТБ. Його показники виявились нижчими за попередню трансляцію російської версії, яка 2 березня мала частку 9,89%.

 

На Новому каналі вийшло в ефір нове шоу «Зірка караоке», його перша трансляція мала рейтинг 2,22%, частку 5.42%. Ці показники трохи нижчі за художній фільм «Наречений напрокат», який минулого тижня у цьому слоті мав частку 5,56%, рейтинг 2,51%. «Зірку караоке» більше дивились у містах 50-.

 

Також у цей транслювалася прем’єра нового проекту ICTV «Зроблено в Україні» – рейтинг 0,88%, частка 4,24%. Минулого тижня у цьому слоті «Міс Київ 2007» мала вищі показники: рейтинг 1,16%, частку 5%.

Таблиця у повний розмір

Стара панель відповідає показникам за містами 50+ у новій панелі, нова ж панель включає в себе дані за містами 50+ та 50-.

Всі дані у таблицях – GfK Ukraine, аудиторія 18+.


Наталія Данькова, «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11989
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду