detector.media
Наталія Данькова
13.03.2008 12:50
3-9 березня – підсумки тижня
3-9 березня – підсумки тижня

У святковий весняний тиждень на українських каналах стартувала низка нових проектів власного виробництва. Найбагатшою на прем’єри виявилася неділя, 9 березня: «Інтер» розпочав трансляції «Модного вироку», Новий канал – «Зірки караоке», СТБ – почав показувати другий сезон «Битви екстрасенсів», а ICTV – «Зроблено в Україні». Також минулого тижня «1+1» замість «Янгола охоронця» запустив новий російський серіал «Рейки щастя».

 

У порівнянні з минулим тижнем частка «Інтера» зросла на 0,17 відсоткового пункту, тоді як у «1+1» вона знизилася на 1,95 в. п. Показники «Плюсів» впали у вихідні, тоді як у будні вони лишалися переважно стабільними на рівні більше за 17%. Натомість «Інтеру», попри незначне зниження частки у будні, вдалося підвищити її у вихідні. У будні трохи знизилися показники вечірніх серіалів «1+1» «Принцеса цирку», «Тихий Дон» та «Серцю не накажеш». Серед праймових серіалів «Інтера» показники знизились у «Зачарованого кохання», але підвищились у «Вогню кохання» та «Апостола».

 

У другому ешелоні за підсумками тижня Новий канал випередив ICTV за аудиторією 18+. Частка Нового зросла на 0,93 в. п., а у ICTV знизилася на 0,57 в. п. ICTV лідирував лише у п’ятницю та середу. Також зросла частка каналу СТБ – на 0,31 в. п.

 

Підвищилась і частка телеканалу «Україна» – на 0,11 в. п. Останні кілька тижнів показник каналу майже стабільний, час від часу зростає десь на 0,1 в. п.

 

Також збільшився показник у НТН – на 0,10 в. п., ТЕТ – на 0,19 в. п. та Першого каналу (Росія) – на 0,14 в. п., тоді як у Першого національно частка майже не змінилася – знизилась на 0,04 в. п.

Кількість трансляцій «Плюсів» у топ-10 за тиждень зменшилася. Минулого тижня у топ потрапили «ТСН. Підсумки» з часткою 20,55%. Цього тижня їх показник знизився до 16,90%. Також зменшилась частка «Принцеси цирку» з 22,33% до 20,62%.

 

Серед трансляцій «Інтера» традиційний перелік доповнив святковий випуск «Вечірнього кварталу», концерт Олени Степаненко та «двійник» інтерівського серіалу – художній фільм «Вогонь кохання».

Таблиця у повний розмір

У складі незмінних у переліку найкращих програм другого ешелону також відбулися невеличкі зміни – знизилась частка у шоу «Голі та смішні» з 13,0% до11,26%, але зросли у «Надзвичайних новин». Частка другого сезону «Битви екстрасенсів» на СТБ мала нижчі показники за трансляцію російської версії минулого тижня.

Таблиця у повний розмір

Вихідні

 

Субота

У суботу частка «Інтера» у порівнянні з минулим вікендом зросла, а у «1+1» – навпаки, знизилася.

Найкращою суботньою програмою став «Вечірній квартал», його показники виявилися трохи вищими за шоу «Дві зірки», яке транслювалось у цьому слоті минулого тижня (рейтинг 13,43%, частка 30,39%). Частка «Вечірнього кварталу» втричі перевищила показники художнього фільму «Кохання-зітхання», який у цьому ж слоті виходив на «1+1».

Таблиця у повний розмір

Перший національний у суботу мав вищу частку за НТН, ТЕТ та Перший канал (Росія). У топ-10 потрапила футбольна трансляція каналу «Динамо» – «Металург» із часткою7,09%. Однак окрім неї до найкращих програм потрапили новини Першого національного – рейтинг 2,02%, частка 4,77%, випередивши «Факти» на ICTV. При цьому доволі високі показники програма мала у містах 50-, тоді як за 50+ її частка є значно нижчою.

 

Новий канал та СТБ у суботу випередили ICTV. Найкращою трансляцією другого ешелону став фільм «Титанік». Також високі показники мав і показ «Золотої колекції «Мосфільму»: «Службовий роман» мав вищий показники за «Спортлото-82» (частка 6,38%), яке виходило минулого тижня. Також зросла частка і циклу фільмів «Невідома версія» з 6,89% до 11,13%.

Таблиця у повний розмір

 

Неділя

У неділю вже майже традиційно найкращою програмою стали «Подробиці тижня», їх частка у порівнянні з попередньою трансляцією не змінилася. Знизилася частка «Шансу» з 16,98% до 14,60% та «Караоке» з 33,36% до 29,62%.

 

Також у топ потратила і прем’єра нового проекту власного виробництва «Інтера» – «Модний вирок» із часткою 21,24%. Програма підвищила показники слоту у порівнянні з минулим тижнем: 2 березня повтор шоу «Дві зірки» у цей час мав рейтинг 5,14%, частку 16,86%

Таблиця у повний розмір

У суботу ICTV випередили не лише Новий канал та СТБ, а й телеканал «Україна». Однак попри це частка ICTV лишалась високою. До того ж і двома найкращими програмами неділі у другому ешелоні стали трансляції телеканалу – «Факти тижня» та художній фільм «Наскрізні поранення». Однак у порівнянні з минулим тижнем частка «Фактів тижня» знизилася з 11,09% до 9,70%. Також знизились і показники «Подій тижня» на телеканалі «Україна» з 10,65% до 8,74%.

 

Окрім цього, у неділю стартував другий сезон «Битви екстрасенсів» на СТБ. Його показники виявились нижчими за попередню трансляцію російської версії, яка 2 березня мала частку 9,89%.

 

На Новому каналі вийшло в ефір нове шоу «Зірка караоке», його перша трансляція мала рейтинг 2,22%, частку 5.42%. Ці показники трохи нижчі за художній фільм «Наречений напрокат», який минулого тижня у цьому слоті мав частку 5,56%, рейтинг 2,51%. «Зірку караоке» більше дивились у містах 50-.

 

Також у цей транслювалася прем’єра нового проекту ICTV «Зроблено в Україні» – рейтинг 0,88%, частка 4,24%. Минулого тижня у цьому слоті «Міс Київ 2007» мала вищі показники: рейтинг 1,16%, частку 5%.

Таблиця у повний розмір

Стара панель відповідає показникам за містами 50+ у новій панелі, нова ж панель включає в себе дані за містами 50+ та 50-.

Всі дані у таблицях – GfK Ukraine, аудиторія 18+.


Наталія Данькова, «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY