Російський журналіст розказав про звільнення з полону терористів блогера з Костянтинівки Артура Голубєва

Російський журналіст розказав про звільнення з полону терористів блогера з Костянтинівки Артура Голубєва

24 Червня 2014
2877

Російський журналіст розказав про звільнення з полону терористів блогера з Костянтинівки Артура Голубєва

2877
Російський журналіст розказав про звільнення з полону терористів блогера з Костянтинівки Артура Голубєва
Російський журналіст розказав про звільнення з полону терористів блогера з Костянтинівки Артура Голубєва

21 червня волонтерам вдалося домогтися звільнення блогера Артура Голубєва з м.Костянтинівки (Донецька обл.), захопленого в заручники представниками так званої «Донецької народної республіки» (ДНР) 5 червня. Про це повідомляє у своєму сюжеті російський телеканал «Дождь».

 

Обставини затримання та звільнення Артура Голубєва журналісти «Дождя» з'ясували у головного редактора російської газети «Ковровская искра» (м.Ковров, Московська обл.) Віктора Майстренка. Нагадаємо, саме пан Майстренко допоміг раніше звільнитись з полону київському журналісту, репортеру польського фонду «Відкритий діалог» Сергію Лефтеру та стрімеру з м.Слов'янська (Донецька обл.) Артему Дейнезі.

 

За словами Віктора Майстренка, батько блогера - проукраїнський активіст. Молодий чоловік разом із батьком залишав у соціальних мережах записи, що закликають до єдності України. Ці записи мешканців Костянтинівки взяли до уваги місцеві сепаратисти і прийшли додому до Голубєвих.

 

Після затримання Артура Голубєва до волонтерів, які допомагають звільняти заручників, звернулись родичі блогера. За словами пана Майстренка, молоду людину утримували в полоні головним чином через те, що хотіли захопити його батька - тобто вимагали, щоб той добровільно здався в обмін на свободу сина. Кінець кінцем блогера звільнили без будь-яких умов.

 

Однак перед цим сепаратисти під тиском змусили Артура Голубєва на камеру назвати себе членом «Правого сектора» і записали з ним кілька відеороликів. «Не варто забувати, що це - молода людина. І він не був готовий до того, що опиниться у полоні, що його будуть бити, аби отримати від нього якісь дані. Не кожна людина здана це витримати. Під тиском йому довелося сказати, що він «зомбований», що він потрапив у полон завдяки батькові», - зазначає волонтер з Росії.

 

Віктор Майстренко сподівається, що за допомогою психологів Артур Голубєв зможе повернутись до нормального життя, отримавши перший тяжкий досвід свого громадського життя.

 

За словами волонтера, зараз звільнений блогер знаходиться у безпечному місці за межами Донецької області, тобто фактично став внутрішнім біженцем. Його мати, що шукала сина і вела переговори з терористами, зараз також намагається виїхати за межі Донбасу.

 

За словами Віктора Майстренка, на Донбасі кілька груп волонтерів намагаються наразі працювати над звільненням заручників. За його оціночними даними, у заручниках у «ДНР» і «ЛНР» знаходиться кілька сотен полонених.

 

Як зазначив пан Майстренко, переговори з терористами на Донбасі про звільнення з полону зараз стало проводити складніше. «Планувати будь-що неможливо, тому що, по-перше, йде антитерористична операція, і бойовики постійно знімають свої рішення. А, по-друге, їм потрібні робітники, які необхідні для виконання різних робіт», - стверджує Віктор Майстренко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2877
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду