Стрімер Артем Дейнега теж звільнений з полону терористів у Слов’янську

Стрімер Артем Дейнега теж звільнений з полону терористів у Слов’янську

8 Травня 2014
5509

Стрімер Артем Дейнега теж звільнений з полону терористів у Слов’янську

5509
Стрімер Артем Дейнега теж звільнений з полону терористів у Слов’янську
Стрімер Артем Дейнега теж звільнений з полону терористів у Слов’янську

Разом із журналістом польського фонду «Відкритий діалог» Сергієм Лефтером з полону терористів у Слов'янську було звільнено місцевого стрімера Артема Дейнегу. Про це повідомляється на офіційній сторінці фонду «Відкритий діалог» у Facebook.

 

Сергій Лефтер, який три тижні провів у полоні російських терористів в місті Слов'янськ (Донецька область, Україна), повернувся до Києва. Разом із ним вдалося врятувати та переправити до столиці Артема Дейнегу, який був захоплений у полон 13 квітня. Він робив прямі репортажі зі Слов'янська та оприлюднював їх через мережу інтернет, в чому і був звинувачений російськими терористами.

 

Сергій Лефтер відбув у місто Слов'янськ 14 квітня 2014 року для написання репортажу з місця подій, а 16 квітня стало відомо про його захоплення в полон. Російські терористи звинуватили журналіста в участі у «Правому секторі» та шпіонажі, через що протягом трьох тижнів його життя і здоров'я зилишалось під загрозою. Сергій Лефтер є незалежним журналістом Фонду «Відкритий діалог», який реалізовував місію спостереження за ситуацією на Сході України, а раніше працював спостерігачем у Криму.

 

Сьогодні, 8 травня, о 14:30 в приміщенні УНІАН (вул. Хрещатик, 4) відбудеться прес-конференція з нагоди звільнення з полону Сергія Лефтера та Артема Дейнеги. Звільнені журналісти розкажуть про події у Слов'янську, прямими очевидцями яких вони стали, а також розкриють подробиці перебування у полоні російських терористів.

 

«Детектор медіа» із власних джерел отримала інформацію про звільнення Сергія Лефтера ще 3 травня, але інформація на прохання людей, які шукали журналіста, не оприлюднювалася з міркувань безпеки, доки Сергія Лефтера не вивезуть з Донбасу в безпечне місце. 7 травня на Youtube з'явився відеозапис, у якому Сергій Лефтер розповідає про своє перебування у полоні, і в якого за деякий час було змінено статус на «приватний», і його неможливо переглянути.

 

Нагадаємо, терористи у Слов'янську взяли у полон і досі не надали свободу щонайменше чотирьом журналістам. Наразі немає офіційної інформації про долю позаштатного кореспондента телеканалу ZIK Юрія Лелявського, журналіста видання «ВолиньПост» Сергія Шаповала, київської журналістки та активістки Ірми Крат, маріупольського журналіста Миколи Рябченка, який зник 6 травня в районі райцентру Мангуш (Донецька обл.).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5509
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду