Журналіст Микола Рябченко у полоні втратив всю техніку і не може працювати за станом здоров’я

Журналіст Микола Рябченко у полоні втратив всю техніку і не може працювати за станом здоров’я

30 Травня 2014
4445

Журналіст Микола Рябченко у полоні втратив всю техніку і не може працювати за станом здоров’я

4445
Журналіст Микола Рябченко у полоні втратив всю техніку і не може працювати за станом здоров’я
Журналіст Микола Рябченко у полоні втратив всю техніку і не може працювати за станом здоров’я

Журналіста-репортера Миколу Рябченка, який зник 6 травня в районі райцентру Мангуш на Донеччині, тримали у полоні у підвалі готелю недалеко від м. Маріуполя. Про це постраждалий, який сьогодні перебуває вдома, розповів у коментарі «Детектор медіа».

 

Микола Рябченко  неохоче розповідає про своє затримання невідомими. Він відверто побоюється за своє життя і тому не буде розголошувати подробиць свого полону.

 

Журналіст лише повідомив, що невідомі кілька разів ударили його по голові та неодноразово ображали у словесній формі. Після затримання пану Рябченку на голову одягли балаклаву і повезли у невідомому напрямку, після чого завели у якесь приміщення, де перебували інші заручники.  «Скоріш за все це підвал якогось дорогого готелю. Я чув звуки працюючих кондиціонерів», - говорить постраждалий.

 

Також Микола Рябченко розповів, що одразу по затриманню у нього відібрали всю техніку: «Два дуже дорогих телефони, камеру, світло до камери, бронежилет та всі три журналістські посвідчення».

 

Пан Рябченко додав, що має  серйозні проблеми із серцем. Журналісту було дуже важко дихати з балаклавою на голові, він просив зняти її, проте невідомі, які утримували журналіста, лише час від часу трохи піднімали її.

 

Репортер розповів, що його утримували у заручниках одну ніч, а наступного дня його вивезли автомобілем до одного з постів ДАІ, звідки він дістався додому.

 

Як додав журналіст, він працює фрілансером для українських та російських каналів. На момент затримання у нього були посвідчення каналів РЕН ТВ, НТН та «Надзвичайних новин» ICTV.

 

Микола Рябченко зараз  знаходиться на лікарняному і хвилюється, що він та його родина залишились без засобів до існування.

 

«У мене вкрали всю техніку, я не можу працювати. А на мені три родини. Я інвалід по серцю і по зору, колишня дружина онкохвора, та у родині сина внук також інвалід», - розповідає пан Рябченко.

 

Також Микола Рябченко додав, що він з сином і з колегою кілька років видає своїми силами україномовну газету Маріуполя «Домаха».

 

Як писала «Детектор медіа»,  Микола Рябченко  зник 6 травня в районі райцентру Мангуш на Донеччині. Репортер поїхав в район смт Мангуш через те, що отримав інформацію про перестрілку. Згодом зв'язок з ним обірвався. Мопед, на якому їхав журналіст, був кинутий на виїзді з міста.

 

Увечері молодший син додзвонився на його номер - трубку взяв якийсь чоловік, який представився кимось із так званої «народної самооборони». Чоловік повідомив, що Микола Рябченко у них. Першим про звільнення журналіста з Маріуполя повідомила ТРК «Донбас».

 

Нагадаємо,  Микола Рябченко також постраждав 24 квітня під час штурму будівлі міської ради в Маріуполі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4445
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду