detector.media
30.05.2014 16:47
Журналіст Микола Рябченко у полоні втратив всю техніку і не може працювати за станом здоров’я
Журналіст Микола Рябченко у полоні втратив всю техніку і не може працювати за станом здоров’я

Журналіста-репортера Миколу Рябченка, який зник 6 травня в районі райцентру Мангуш на Донеччині, тримали у полоні у підвалі готелю недалеко від м. Маріуполя. Про це постраждалий, який сьогодні перебуває вдома, розповів у коментарі «Детектор медіа».

 

Микола Рябченко  неохоче розповідає про своє затримання невідомими. Він відверто побоюється за своє життя і тому не буде розголошувати подробиць свого полону.

 

Журналіст лише повідомив, що невідомі кілька разів ударили його по голові та неодноразово ображали у словесній формі. Після затримання пану Рябченку на голову одягли балаклаву і повезли у невідомому напрямку, після чого завели у якесь приміщення, де перебували інші заручники.  «Скоріш за все це підвал якогось дорогого готелю. Я чув звуки працюючих кондиціонерів», - говорить постраждалий.

 

Також Микола Рябченко розповів, що одразу по затриманню у нього відібрали всю техніку: «Два дуже дорогих телефони, камеру, світло до камери, бронежилет та всі три журналістські посвідчення».

 

Пан Рябченко додав, що має  серйозні проблеми із серцем. Журналісту було дуже важко дихати з балаклавою на голові, він просив зняти її, проте невідомі, які утримували журналіста, лише час від часу трохи піднімали її.

 

Репортер розповів, що його утримували у заручниках одну ніч, а наступного дня його вивезли автомобілем до одного з постів ДАІ, звідки він дістався додому.

 

Як додав журналіст, він працює фрілансером для українських та російських каналів. На момент затримання у нього були посвідчення каналів РЕН ТВ, НТН та «Надзвичайних новин» ICTV.

 

Микола Рябченко зараз  знаходиться на лікарняному і хвилюється, що він та його родина залишились без засобів до існування.

 

«У мене вкрали всю техніку, я не можу працювати. А на мені три родини. Я інвалід по серцю і по зору, колишня дружина онкохвора, та у родині сина внук також інвалід», - розповідає пан Рябченко.

 

Також Микола Рябченко додав, що він з сином і з колегою кілька років видає своїми силами україномовну газету Маріуполя «Домаха».

 

Як писала «Детектор медіа»,  Микола Рябченко  зник 6 травня в районі райцентру Мангуш на Донеччині. Репортер поїхав в район смт Мангуш через те, що отримав інформацію про перестрілку. Згодом зв'язок з ним обірвався. Мопед, на якому їхав журналіст, був кинутий на виїзді з міста.

 

Увечері молодший син додзвонився на його номер - трубку взяв якийсь чоловік, який представився кимось із так званої «народної самооборони». Чоловік повідомив, що Микола Рябченко у них. Першим про звільнення журналіста з Маріуполя повідомила ТРК «Донбас».

 

Нагадаємо,  Микола Рябченко також постраждав 24 квітня під час штурму будівлі міської ради в Маріуполі.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY