У Слов’янську викрали американського журналіста Майка Джігліо і його перекладача

У Слов’янську викрали американського журналіста Майка Джігліо і його перекладача

2 Травня 2014
2911

У Слов’янську викрали американського журналіста Майка Джігліо і його перекладача

2911
У Слов’янську викрали американського журналіста Майка Джігліо і його перекладача
У Слов’янську викрали американського журналіста Майка Джігліо і його перекладача

Вранці 2 травня у м.Слов'янську (Донецька обл.) зникли журналіст американського видання Buzzfeed Майк Джігліо і перекладач Олена Глазунова. Про це повідомляє інтернет-видання «Новости Донбасса».

 

Останнє повідомлення, яке отримала редакція «Новостей Донбасса» від Майка Джігліо: «Нас схопили на блок-посту». Потім він встиг повідомити, що його та Олену Глазунову сепаратисти доправили в захоплену будівлю СБУ в Слов'янську.

 

О 9.50 Олена Глазунова написала друзям sms: «Нас забрали сепаратисти». О 9.55 надіслала ще одне повыдомлення: «Я не знаю, куди нас повезуть». 

 

Наразі телефонного зв'язку з  журналістом і перекладачкою немає.

 

За словами сепаратистів, вони не затримували Олену Глазунову і Майка Джігліо і самі ведуть їх пошуки. Про це повідомила представник сепаратистів Стелла Хорошева.

 

Як відомо, сьогодні, 2 травня, у Слов'янську почалась активна фаза Антитерористичної операції. Про її хід повідомляють здебільшого російські журналісти, що працюють у місті.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 22 квітня самопроголошений мер Слов'янська В'ячеслав Пономарьов на прес-конференції повідомив, що сепаратисти затримали журналіста Саймона Островського. 24 квітня пан Пономарьов заявив, що заручника можуть обміняти на когось із прихильників федералізації - наприклад, Павла Губарєва, так званого «народного губернатора» Донецької області, затриманого СБУ. Увечері 24 квітня пана Островського відпустили з полону.

 

Нагадаємо, з кінця лютого, коли в Криму, а згодом на сході України, активізувалися сепаратисти, було зафіксовано 31 випадок викрадення або захоплення в заручники журналістів, з них 20 випадків сталося у квітні на території однієї області України - Донецької. Досі залишаються у заручниках терористів у Слов'янську щонайменше четверо журналістів: місцевий стрімер Артем Дейнега, репортер польського фонду «Відкритий діалог» Сергій Лефтер, кореспондент  телеканалу ZIK Юрій Лелявський та журналіст видання «ВолиньПост» Сергій Шаповал.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2911
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду