Сепаратисти хочуть обміняти американського журналіста на арештованого Губарєва

Сепаратисти хочуть обміняти американського журналіста на арештованого Губарєва

24 Квітня 2014
3916

Сепаратисти хочуть обміняти американського журналіста на арештованого Губарєва

3916
Сепаратисти хочуть обміняти американського журналіста на арештованого Губарєва
Сепаратисти хочуть обміняти американського журналіста на арештованого Губарєва

Самопроголошений мер м. Слов'янська В'ячеслав Пономарьов заявив, що американського журналіста Саймона Островського, який був захоплений в полон 22 квітня,  можуть обміняти на когось із прихильників федералізації - наприклад, Павла Губарєва, так званого «народного губернатора» Донецької області, затриманого СБУ. Про це повідомляє російське інформаційне агентство «РИА Новости».

 

За словами Пономарьова, наразі журналіст американського видання Vice News Саймон Островський утримується сепаратистами до повної перевірки його документів і його самого на предмет співпраці з «Правим сектором». Після цього журналіста або відпустять , або обміняють на когось із затриманих українськими силовиками сепаратистів.

 

«Ми підозрюємо, що Саймон Островський - інформатор Правого сектора», - сказав Пономарьов.

 

За його словами, сепаратистам здалася підозрілою наявність у журналіста американського та ізраїльського паспортів,  а також знання російської мови і «провокаційні» питання, які він ставив місцевим жителям і сепаратистам.

 

Самопроголошений мер стверджує, що  сепаратисти перевіряють «достовірність документів» Саймона Островського, з'ясовують справжні цілі його приїзду до Слов'янськ а. «Поки ми їх не з'ясуємо, він буде у нас. Потім або дозволимо працювати в Слов'янську далі, або обміняємо на когось із наших, зокрема на Павла Губарева. З Островським поводяться добре, його годують», - запевнив лідер екстремістів.

 

Пономарьов уточнив , що всього у ополченців зараз десять «полонених», в тому числі - київська журналістка Ірма Крат і депутат місцевої міськради Вадим Сухонос.

 

Раніше самопроголошений мер Слов'янська підтверджував, що Саймон Островський знаходиться у них з 21 квітня, проте заперечував, що його затримали. За його словами, журналіст  «працює над статтею, збирає матеріал». На вимогу американських журналістів, що працюють в Слов'янську, Пономарьов навіть подзвонив прямо з брифінгу по стільниковому телефону до редакції Vice News і запевнив, що з журналістом все добре.

 

Вчора Пономарьов заявив журналістці російського видання Gazeta.ru, що викрадення журналістів відбуваються як помста за затримання сепаратистів і задля обміну. «Американський сидить у нас ... Нам потрібні полонені. Потрібна розмінна монета, розумієш. Багато наших товаришів закрито, розумієш. Ці беруть їх , везуть до Києва , катують. Ну ось, і ми те ж саме робимо. Ну, тобто, беремо в полон», - заявив самопроголошений мер міста.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 22 квітня самопроголошений мер Слов'янська В'ячеслав Пономарьов заявив на прес-конференції, що сепаратисти затримали журналіста американського видання Vice Саймона Островського.

 

Нагадаємо, за час незаконного захоплення влади у Слов'янську проросійські сепаратисти забрали в полон вже сімох журналістів. Трьох вже відпустили, ще четверо незаконно утримуються, і про долю їх практично нічого не відомо.

 

Увечері 13 квітня в невідомі захопили у його власній квартирі громадського журналіста Артема Дейнегу, який вів трансляцію штурму місцевого відділку СБУ. Наразі відомо, що його утримують у заручниках.

 

16 квітня невідомі викрали журналіста фонду «Відкритий діалог» Сергія Лефтера. Раніше він працював на Першому національному. Наразі про його долю нічого невідомо.

 

20 квітня сепаратисти викрали й досі утримують київську журналістку і активістку Ірму Крат.

 

21 квітня були затримані двоє іноземних журналістів Поль Гого і Коссімо Аттанасіо, а також білоруський кореспондент газети «Новий час» Дмитро Галко. Пізніше сепаратисти їх відпустили, і білоруський журналіст розповів «Радіо Свобода» про своє звільнення з полону.

 

22 квітня у м.Горлівці на  Донбасі зник фотокореспондент Євген Гапич з Коломиї, який отримав тревел-грант ГО «Детектор медіа» (кошти фонду «Відродження») на висвітлення подій на Сході України та поїхав у відрядження від івано-франківської газети «Репортер». 

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3916
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду