Сепаратисти відпустили взятого у полон американського журналіста

Сепаратисти відпустили взятого у полон американського журналіста

24 Квітня 2014
11285

Сепаратисти відпустили взятого у полон американського журналіста

11285
Сепаратисти відпустили взятого у полон американського журналіста
Сепаратисти відпустили взятого у полон американського журналіста

Журналіста американського видання Vice News Саймона Островського, якого у Слов’янську (Донецька область) з 22 квітня утримували  сепаратисти, сьогодні, 24 квітня, звільнили. Про це повідомляє журналіст Radio Canada Франсуа Беленджер, який опублікував кілька фото заручника у Twitter.

 

Як повідомляє пан Беленджер, з Саймоном Островським все нормально і наразі він їде до Донецька. Також журналіст зазначив, що спочатку заручника били, зав'язували йому очі та зв'язували руки, однак пізніше з ним поводилися добре.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 22 квітня самопроголошений мер Слов'янська В'ячеслав Пономарьов  на прес-конференції розповів, що сепаратисти затримали журналіста Саймона Островського. 24 квітня пан Пономарьов заявив, що заручника можуть обміняти на когось із прихильників федералізації - наприклад, Павла Губарєва, так званого «народного губернатора» Донецької області, затриманого СБУ.

 

Нагадаємо, за час незаконного захоплення влади у Слов'янську проросійські сепаратисти забрали в полон вісьмох журналістів. Чотирьох вже відпустили, ще четверо незаконно утримуються, і про долю їх практично нічого не відомо.

 

Увечері 13 квітня в невідомі захопили у його власній квартирі громадського журналіста Артема Дейнегу, який вів трансляцію штурму місцевого відділку СБУ. Наразі відомо, що його утримують у заручниках.

 

16 квітня невідомі викрали журналіста фонду «Відкритий діалог» Сергія Лефтера. Раніше він працював на Першому національному. Наразі про його долю нічого невідомо.

 

17 квітня затримали кореспондентку газети «Комсомольская правда в Украине» Євгенію Супричевуу Слов'янську. Її затримали через смс, яку вона збиралася надіслати редактору з повідомленням про мера Слов'янська Нелю Штепу. Журналістку відпустили через дві доби.

 

20 квітня сепаратисти викрали й досі утримують київську журналістку і активістку Ірму Крат.

 

21 квітня були затримані двоє іноземних журналістів Поль Гого і Коссімо Аттанасіо, а також білоруський кореспондент газети «Новий час» Дмитро Галко. Пізніше сепаратисти їх відпустили, і білоруський журналіст розповів «Радіо Свобода» про своє звільнення з полону.

 

22 квітня у м.Горлівці на  Донбасі зник фотокореспондент Євген Гапич з Коломиї, який отримав тревел-грант ГО «Детектор медіа» (кошти фонду «Відродження») на висвітлення подій на Сході України та поїхав у відрядження від івано-франківської газети «Репортер». 

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11285
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду