detector.media
24.04.2014 20:50
Сепаратисти відпустили взятого у полон американського журналіста
Сепаратисти відпустили взятого у полон американського журналіста

Журналіста американського видання Vice News Саймона Островського, якого у Слов’янську (Донецька область) з 22 квітня утримували  сепаратисти, сьогодні, 24 квітня, звільнили. Про це повідомляє журналіст Radio Canada Франсуа Беленджер, який опублікував кілька фото заручника у Twitter.

 

Як повідомляє пан Беленджер, з Саймоном Островським все нормально і наразі він їде до Донецька. Також журналіст зазначив, що спочатку заручника били, зав'язували йому очі та зв'язували руки, однак пізніше з ним поводилися добре.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 22 квітня самопроголошений мер Слов'янська В'ячеслав Пономарьов  на прес-конференції розповів, що сепаратисти затримали журналіста Саймона Островського. 24 квітня пан Пономарьов заявив, що заручника можуть обміняти на когось із прихильників федералізації - наприклад, Павла Губарєва, так званого «народного губернатора» Донецької області, затриманого СБУ.

 

Нагадаємо, за час незаконного захоплення влади у Слов'янську проросійські сепаратисти забрали в полон вісьмох журналістів. Чотирьох вже відпустили, ще четверо незаконно утримуються, і про долю їх практично нічого не відомо.

 

Увечері 13 квітня в невідомі захопили у його власній квартирі громадського журналіста Артема Дейнегу, який вів трансляцію штурму місцевого відділку СБУ. Наразі відомо, що його утримують у заручниках.

 

16 квітня невідомі викрали журналіста фонду «Відкритий діалог» Сергія Лефтера. Раніше він працював на Першому національному. Наразі про його долю нічого невідомо.

 

17 квітня затримали кореспондентку газети «Комсомольская правда в Украине» Євгенію Супричевуу Слов'янську. Її затримали через смс, яку вона збиралася надіслати редактору з повідомленням про мера Слов'янська Нелю Штепу. Журналістку відпустили через дві доби.

 

20 квітня сепаратисти викрали й досі утримують київську журналістку і активістку Ірму Крат.

 

21 квітня були затримані двоє іноземних журналістів Поль Гого і Коссімо Аттанасіо, а також білоруський кореспондент газети «Новий час» Дмитро Галко. Пізніше сепаратисти їх відпустили, і білоруський журналіст розповів «Радіо Свобода» про своє звільнення з полону.

 

22 квітня у м.Горлівці на  Донбасі зник фотокореспондент Євген Гапич з Коломиї, який отримав тревел-грант ГО «Детектор медіа» (кошти фонду «Відродження») на висвітлення подій на Сході України та поїхав у відрядження від івано-франківської газети «Репортер». 

 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY