«Українська правда» звернеться до правоохоронних органів з приводу появи клонів

«Українська правда» звернеться до правоохоронних органів з приводу появи клонів

4 Вересня 2013
7968

«Українська правда» звернеться до правоохоронних органів з приводу появи клонів

7968
«Українська правда» звернеться до правоохоронних органів з приводу появи клонів
«Українська правда» звернеться до правоохоронних органів з приводу появи клонів

Редакція «Української правди» готує заяву до правоохоронних органів з приводу випуску фальшивої газети з логотипом видання та запуску онлайн-двійника «Українська кривда». Про це йдеться в заяві на сайті УП.

 

На думку редакції, перевірка та подальше розслідування дозволить з'ясувати, чи причетні провладні сили до появи двійників «Української правди».

 

«Не важливо, хто саме замовив та фінансує ці операції - Медведчук, Клюєв, Льовочкін, Арбузов, Захарченко, Сівкович, Фірташ чи Курченко. Мало цікавить, хто саме виконує такі "завдання". Факт, що все це має місце за повної бездіяльності влади. Влада може спростувати свою причетність до останніх подій в інформпросторі в єдиний спосіб - знайти виконавців та замовників, які розповсюджують фальшивку. Якщо цього не буде зроблено, це означатиме одне - влада в Україні або не діє, або задіяна в провокаціях проти незалежних ЗМІ», - йдеться у заяві.

 

Видання розцінює такі дії як такі, що спрямовані на дискредитацію «Української правди»: «Розрахунок - неуважний або непоінформований читач має сприймати за чисту монету будь-які нісенітниці, які виходять на цих ресурсах або під нашим брендом, або в нашому дизайні».

 

При цьому УП вважає, що тираж завищено до 1 млн примірників для того, щоб відзвітувати замовнику атаки на «Українську правду» про масовану кампанію, організовану його коштом.

 

«З наближенням виборів президента провладні сили акумулювали у своїх руках практично весь медіаринок. І якщо раніше вони не акцентували увагу на інтернет-виданнях, то протягом останніх місяців спостерігається посилення присутності провладних ресурсів у мережі. Ми за конкуренцію, водночас не сприймаємо методи, засновані на поширенні перекрученої інформації, що базується на прослуханих телефонних розмовах, крадіжці особистої інформації, створенні сайтів-клонів та випуску фальшивок», - запевняє редакція.

 

Нагадаємо, наприкінці серпня - на початку вересня в низці регіонів, зокрема в Херсоні, Івано-Франківську, Полтаві та Кременчуці, були поширені газети з назвою та логотипом інтернет-видання «Українська правда». У газеті використовуються шрифти «Української правди», а на першій сторінці міститься логотип інтернет-видання. Темою номеру фальшивої «Української правди» стали медіаактиви олігархів.

 

У цей же час з'явився сайт «антиджинсових» новин «Українська кривда», зовнішній вигляд якого дуже схожий на дизайн інтернет-видання «Українська правда». Контент «Української кривди» здебільшого включає повідомлення, які стосуються ЗМІ, піару та політичних технологій та ніби мають на меті боротись із замовними матеріалами. Джерела «Детектор медіа» повідомляють, що до ресурсу має відношення в.о. головного редактора газети «Вечірній Київ» Роман Костриця, але сам пан Костриця заперечив свою причетність до проекту.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7968
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Qcumber
3858 дн. тому
Подивимось, чим це закінчиться, але "Кривду" прикривати не треба!!!
Qcumber
3858 дн. тому
Нцу паперовий клон - це погано. А от з приводу "Української кривди"... УП, які ж ви образливі! :D Самі політкорректно висловлюватись не вмієте, а інших судите...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду