Новий головред Forbes хоче заспокоїти редакцію та захистити її від зовнішнього втручання

Новий головред Forbes хоче заспокоїти редакцію та захистити її від зовнішнього втручання

30 Липня 2013
4711

Новий головред Forbes хоче заспокоїти редакцію та захистити її від зовнішнього втручання

4711
Новий головред Forbes хоче заспокоїти редакцію та захистити її від зовнішнього втручання
Новий головред Forbes хоче заспокоїти редакцію та захистити її від зовнішнього втручання

Михайло Котов отримав пропозицію очолити український Forbes від представників Бориса Ложкіна. Про це він повідомив в інтерв'ю російській газеті «Известия».

 

«Пропозиція очолити журнал надійшла несподівано, приблизно місяць тому. На мене вийшли представники нинішнього акціонера Бориса Ложкіна. Я довго сумнівався і консультувався, чи варто мені вплутуватися в цю непросту ситуацію. Але, зваживши всі за і проти, я вирішив, що варто. І це рішення я прийняв тільки після того, як порадився зі Світланою Миронюк (головний редактор РІА «Новости». - ред.). Вона проявила мудрість і запропонувала спочатку все зважити і лише потім прийняти рішення», - розповів пан Котов.

 

З його слів, зараз попередній редактор українського Forbes Володимир Федорін передає йому справи. «У Федоріна була домовленість, що він покине редакцію восени. Але на ринку склалася така ситуація, що через невизначеність з головним редактором, невизначеності у ставленні редакції до нового акціонера під питанням опинилися рекламні контракти на майбутній рік. До нового сезону журнал повинен був прийти в стабільному стані. Тому процес призначення нового головного редактора прискорився», - пояснив пан Котов.

 

Михайло Котов повідомив, що люди в редакції зараз «стурбовані своїм майбутнім», і він спробує заспокоїти колег. «Український Forbes дуже правильно стартував, у нього високі рейтинги і з економікою все гаразд. Але є емоційна складова того, в якому становищі журнал знаходиться зараз. Головний редактор, який, безумовно, є професіоналом, і редакція негативно сприйняли нового акціонера. Але я сподіваюся, що мені вдасться захистити редакцію від втручання в її політику, чого побоюються журналісти з моменту оголошення про угоду, і продовжити розпочату справу», - наголосив він.

 

Замість Михайла Котова продюсерський центр РІА «Новости» очолить Антон Костильов, який працював першим заступником пана Котова в «Газете.ru» і якого пан Котов запросив у РІА «Новости».

 

Нагадаємо, 29 липня колективу редакції «Forbes Украина» представили нового головного редактора - Михайла Котова, який у минулому був головним редактором «Газеты.ru» та виконавчим директором - головним продюсером РІА «Новости».

 

На цій посаді він замінить Володимира Федоріна, який вирішив залишити український Forbes після оголошення про продаж UMH group, до складу якої входить Forbes, групі компаній СЄПЕК (ВЕТЭК) Сергія Курченка.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4711
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Руби с плеча
3925 дн. тому
Печально в этой истории одно. За два года этот журнал так и не воспитал достойного стать у руля среди своих. А понтов то сколько было...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду