Куценко назвав розслідування Лещенка щодо Генпрокуратури «гібридною війною проти України»

Куценко назвав розслідування Лещенка щодо Генпрокуратури «гібридною війною проти України»

4 Квітня 2016
2003
4 Квітня 2016
10:45

Куценко назвав розслідування Лещенка щодо Генпрокуратури «гібридною війною проти України»

2003
Прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко заявив, що погоджується із Президентом України Петром Порошенком у тому, що «проти України ведеться інформаційна гібридна війна».
Куценко назвав розслідування Лещенка щодо Генпрокуратури «гібридною війною проти України»
Куценко назвав розслідування Лещенка щодо Генпрокуратури «гібридною війною проти України»

«100% погоджуюсь з нашим Президентом! Проти України дійсно ведеться інформаційна гібридна війна! І ведуть її окремі заїжджі фахівці із Грузії, деякі депутати-журналісти, що поки входять до БПП, але на вечірніх Ток-шоу прямо виступають проти Президента та нашої держави, а також окремі так звані представники громадянського суспільства! Їх завдання зруйнувати нашу державність із середини, брехнею та популізмом, обманювати народ яскравими речами з метою просування до владних кабінетів начебто нових та незалежних фахівців, а насправді маріонеток, завдання яких руйнувати інститути влади в Україні! Разом з Президентом ми повинні зупинити цю заразу, заради України та її майбутнього!», - заявив Владислав Куценко.

Напередодні, 1 квітня, народний депутат фракції «Блоку Петра Порошенка», колишній журналіст Сергій Лещенко у програмі «Шустер live» заявив, що Генеральна прокуратура України перетворюється  на орган, який виконує політичні замовлення влади. «Оточення Президента разом з Генпрокуратурою проводять «повзучий» переворот», - заявив він.

Результати своїх розслідувань Сергій Лещенко також оприлюднив 3 квітня у своєму блозі на «Українській правді» під назвою «Карманна Генпрокуратура президента. Столярчук і департамент Кононенка-Грановського».

«Фаворит на пост генпрокурора Юрій Столярчук має важливу для цього якістю - лояльністю президенту Порошенко. В останні місяці в структурі очолюваного ним Головного слідчого управління Генпрокуратури створили "кишенькове" підрозділ Банкової, яке спеціалізується на вирішенні політично делікатних питань», - написав Сергій Лещенко.

У свою чергу міністр інформаційної політики Юрій Стець, виступаючи на каналі «112 Україна» заявив, що не можна бути в президентській фракції і виступати проти влади й президента, і Сергій Лещенко мав би скласти мандат і повернутися в журналістику, «де від нього більше користі».

Нагадаємо, газета New York Times опублікувала статтю про неефективну боротьбу із корупцією в Україні. Головна претензія звучала так:  президент, прем'єр-міністр і парламент України мають усвідомити, що Міжнародний валютний фонд і країни-донори, в тому числі США, не можуть продовжувати «кидати лопатою» гроші в корумповане болото, якщо уряд не почне формування демократичного правління, чого українці вимагали під час Майдану.

У відповідь Петро Порошенко заявив, що проти України ведеться гібридна війна, у тому числі - шляхом розповсюдження інформації, яка дискредитує Україну. Згодом він заявив, що його реакцію на редакційну статтю в американській газеті щодо корупції в Україні було невірно інтерпретовано.

Нагадаємо, Прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко подав до суду на головного редактора запорізької газети «Горожанин Информ» Андрія Бартиша та вимагає 100 тис. грн. морального відшкодування за журналістські розслідування, які публікувала газета. Позов став предметом розгляду на секретаріаті Запорізької обласної організації Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2003
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду