Колишній журналіст Сергій Лещенко готовий очолити Генпрокуратуру – так само як і Юрій Луценко

Колишній журналіст Сергій Лещенко готовий очолити Генпрокуратуру – так само як і Юрій Луценко

12 Квітня 2016
1353
12 Квітня 2016
10:36

Колишній журналіст Сергій Лещенко готовий очолити Генпрокуратуру – так само як і Юрій Луценко

1353
Народний депутат фракції «Блок Петра Порошенка», колишній журналіст-розслідувач Сергій Лещенко заявив, що готовий очолити Генеральну прокуратуру України (ГПУ).
Колишній журналіст Сергій Лещенко готовий очолити Генпрокуратуру – так само як і Юрій Луценко
Колишній журналіст Сергій Лещенко готовий очолити Генпрокуратуру – так само як і Юрій Луценко

Про це він повідомив у своєму Facebook.

Сергій Лещенко зазначає, що він висуває свою кандидатуру на посаду Генерального прокурора слідом за народним депутатом (БПП) Юрієм Луценком, який 11 квітня заявив, що готовий очолити ГПУ і мав з цього приводу розмову з Президентом України Петром Порошенком. При цьому для призначення Юрія Луценка, кандидатура якого не відповідає чинному законодавству, що вимагає від кандидата на посаду генпрокурора юридичної освіти і 10 років досвіду в юридичній сфері, необхідно буде внести зміни в закон.

«Юрій Луценко визнав, що обговорював з президентом Порошенком своє призначення на пост генпрокурора. Але, оскільки Луценко не має юридичної освіти та стажу, то для його призначення треба буде міняти закон. Якщо так, то я теж офіційно оголошую, що готовий стати генеральним прокурором. У мене теж немає юридичної освіти та стажу, але я вважаю, що готовий впоратися з цією роботою», - написав Сергій Лещенко.

Він нагадав, що 14 років займався антикорупційними журналістськими розслідуваннями.

«І, наприклад, кримінальне провадження проти Януковича, Клюєва і Ставицького в частині присвоєння "Межигір'я" базується на моїх документах і викриття, які я здійснив за часів Януковича, ще будучи журналістом, і які я передав слідству після Революції Гідності. На підставі моїх документів НАБУ відкрило кілька кримінальних проваджень проти Мартиненка. Мною написано дві книги з викриття корупційних схем в Україні - починаючи з часів Лазаренка і закінчуючи Януковичем. Мої антикорупційні розслідування були відзначені міжнародними нагородами - норвезько-німецькою премією імені Герда Буцеріуса, премією Фундації Репортерів (Польща), премією Національного демократичного інституту США і стажуванням у Фонді підтримки демократії на стипендії імені президента Рейгана і конгресмена Фассел», - зазначив нардеп Лещенко.

Він вважає, що його досвід і «нульова толерантність до корупції» допоможуть зробити з Генпрокуратури справжній незалежний орган захисту законності в Україні.

У коментарі «Українській правді» Сергій Лещенко підтвердив, що його заява про готовність очолити ГПУ є серйозною на 100%, і нагадав, що Юрій Луценко у минулому – теж працював у ЗМІ.

«Вважаю, що журналістське минуле не може бути на заваді ні генеральному прокурору Луценку (екс-редактору газети "Грані +"), ні мені - я був заступником головного редактора інтернет-видання "Українська правда"», - сказав Сергій Лещенко.

При цьому він заявив, що гарантує широке представництво громадянських активістів у ГПУ.

«В разі затвердження гарантую якнайширше представництво громадських активістів-антикорупціонерів у керівництві ГПУ. Зокрема, про це поговорив уже з Дарією Каленюк (виконавчий директор Центру протидії корупції - УП)», - сказав Сергій Лещенко.

Нагадаємо,1 квітня Сергій Лещенко у програмі «Шустер live» заявив, що Генеральна прокуратура України перетворюється  на орган, який виконує політичні замовлення влади. «Оточення Президента разом з Генпрокуратурою проводять "повзучий" переворот», - заявив він.

Результати своїх розслідувань Сергій Лещенко також оприлюднив 3 квітня у своєму блозі на «Українській правді» під назвою «Карманна Генпрокуратура президента. Столярчук і департамент Кононенка-Грановського».

У відповідь прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко звинуватив Сергія Лещенка у тому, що він виступає проти Президента України та держави.  «100% погоджуюсь з нашим Президентом! Проти України дійсно ведеться інформаційна гібридна війна! І ведуть її окремі заїжджі фахівці із Грузії, деякі депутати-журналісти, що поки входять до БПП, але на вечірніх ток-шоу прямо виступають проти Президента та нашої держави, а також окремі так звані представники громадянського суспільства! Їх завдання зруйнувати нашу державність із середини, брехнею та популізмом, обманювати народ яскравими речами з метою просування до владних кабінетів начебто нових та незалежних фахівців, а насправді маріонеток, завдання яких руйнувати інститути влади в Україні! Разом з Президентом ми повинні зупинити цю заразу, заради України та її майбутнього!», - заявив Владислав Куценко.

Юрій Луценко закінчив Львівський політехнічний інститут (факультет електронної техніки), за фахом — інженер електронної техніки. У 2005-2006 роках був міністром внутрішніх справ України в урядах Юлії Тимошенко та Юрія Єханурова.

Сергій Лещенко був обраний до Верховної Ради України VIII  скликання на позачергових виборах 26 жовтня 2014 року. У 2015 році Сергій Лещенко заявив, що не поділяє впевненості частини української Facebook-аудиторії у тому, що Петро Порошенко навмисно взяв до своєї фракції найнебезпечніших для себе журналістів «Української правди» (його та Мустафу Найєма), щоб в такий спосіб їх нейтралізувати.

Фото: «ВідеоТека»

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1353
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду