Журналістів запрошують на зйомки українського фільму «Толока» у Пирогові

20 Лютого 2013
5268
20 Лютого 2013
15:24

Журналістів запрошують на зйомки українського фільму «Толока» у Пирогові

5268
Журналістів запрошують на зйомки українського фільму «Толока» у Пирогові

Компанія «Вавілон» запрошує журналістів на знімальний майданчик нового фільму відомого українського режисера Михайла Іллєнка «Толока». Зйомки відбудуться 26 лютого о 14.00 у Національному музеї народної архітектури та побуту України у Пирогові.

           

Фільм «Толока» за віршем  Тараса Григоровича Шевченка «У тієї Катерини хата на помості» - перша масштабна екранізація твору Т.Г.Шевченка за часів Незалежності України. «Цей вірш Тараса Шевченка один з найкоротших - шістдесят сім рядків. Його можна було б записати на долоні, як шпаргалку, але рядкам поета на долоні буде тісно, - говорить автор сценарію та режисер фільму «Толока» Михайло Іллєнко. - «Лінії життя» просяться за межі сторінки, порушують кордони свого часу... Потужні силові лінії продовжують слова поета і тягнуться до нас - у наше сьогодення і далі у майбутнє».

 

26 лютого відбудуться зйомки масової фінальної сцени фільму, в якій разом з головними героями фільму будуть задіяні також 60 костюмованих акторів. Представники ЗМІ матимуть можливість поспілкуватися з режисером та присутніми на знімальному майданчику акторами - Іванною Іллєнко, Дмитром Лінартовичем, Богданом Бенюком та іншими.

 

Національний фільм «Толока» - це масштабна кінострічка, яка охоплює 14 важливих фрагментів  історії України. В створенні цього кінематографічного полотна задіяні найкращі українські творчі сили та найсучасніші кінотехнології. Виробництво кінофільму здійснює компанія «Іллєнко Фільм» за фінансової підтримки Державного агентства України з питань кіно, яке очолює Катерина Копилова та за сприяння Благодійного фонду «Велика родина», голова Наглядової Ради - Віра Ульянченко.

             

Символічно, що саме в один із перших знімальних днів фільму відбудуться зйомки сцен у хаті, яка сьогодні є експонатом музею у Пирогові. Ця хата належала родині Тараса Григоровича Шевченка, поет неодноразово бував у ній.

 

«Фільм «Толока» - це наше прагнення створити для вірша Т.Г.Шевченка «У тієї Катерини хата на помості», не змінюючи жодного слова поета, нову сучасну кінематографічну «обкладинку»,  - зазначає Михайло Іллєнко.

 

На журналістів чекатиме о 13.30 біля станції метро «Виставковий центр» автобус, звідки доставить до музею у Пирогові. Після прес-заходу журналісти запрошуються на фуршет та спілкування з творцями фільму.

 

За докладною інформацією про подію та за умовами акредитації звертайтеся до компанії «Вавілон»: тел.: 044 207 12 33, 050 352 31 18, 067 231 44 43, e-mail: viktoria@vavilon.kiev.ua. Контактна особа: Вікторія Грабовська.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Прес-служба компанії «Вавілон»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5268
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду