detector.media
20.08.2014 13:16
Фіскальна служба продовжує розслідування причетності ТОВ «Вісті Мас-Медіа» до відмивання грошей
Фіскальна служба продовжує розслідування  причетності ТОВ «Вісті Мас-Медіа» до відмивання грошей

Державна фіскальна служба України (колишнє Міністерство доходів і зборів України) підтвердила, що  Слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління  Міндоходів у Сумській області провадиться досудове слідство у кримінальному провадженні за фактом легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, які перераховувались на рахунки ТОВ «Вісті Мас-Медіа». Таку офіційну відповідь фіскального відомства «Детектор медіа» отримала на свій запит.

 

Кримінальне провадження внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 28, частиною 3 статті 209 Кримінального кодексу України.

 

Державна фіскальна служба нагадує, що у ході досудового слідства у кримінальному провадженні на підставі рішення слідчого судді було накладено арешт на рахунки ТОВ «Вісті Мас-Медіа», відкриті в банківських установах.

 

Водночас, відомство зазначає, що не готове повідомляти якісь подробиці розслідування. «Надання копій та реквізитів документів, які містяться в матеріалах кримінального провадження та являються відомостями досудового слідства, відповідно до вимог частини 1 статті 222 Кримінального процесуального кодексу України можливе лише з дозволу слідчого або прокурора і в тому обсязі, в якому вони визнають можливим», - зазначає Фіскальна служба у своїй відповіді.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 1 серпня у газеті «Вести» змінився засновник і видавець: замість ТОВ «Вісті мас-медіа» ним стало ТОВ «Інновація і рішення». За даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, ТОВ «Інновація і рішення» - нова компанія, зареєстрована 17 червня цього року. Компанія знаходиться за адресою: Київ, вул. Якіра, 10-А. Її власником і керівником (з 5 серпня) є Кошевой Андрій Костянтинович, розмір статутного фонду компанії - 19 млн грн.

 

«Це процеси, пов'язані з оптимізацією нашого внутрішнього корпоративного управління. Власник залишився попередній - це я. І, власне, інших змін не відбулося», - сказав у коментарі «Детектор медіа» головний редактор газети «Вести» Ігор Гужва, коментуючи зміни.

 

Нагадаємо, 22 травня податкова міліція арештувала рахунки ТОВ «Вісті Мас-Медіа» (газета  «Вести») та його гендиректора Ігоря Гужви. Водночас холдинг «Мультимедіа інвест груп» заявив про тиск з боку влади.

 

Водночас Міністерство доходів і зборів України повідомило, що, починаючи із квітня, податкова міліція розслідує причетність ТОВ «Вісті Мас-Медіа» до незаконної конвертаційної діяльності окремих фінансових установ України. «Зокрема, встановлено, що рядом підприємств, у тому числі ТОВ "Торггазстрим ЛТД" (м.Сімферополь), протиправна діяльність якого на сьогодні є предметом перевірки правоохоронних органів, було перераховано 93,6 мільйона гривень на адресу Сумського приватного підприємства. Повідомляємо, що це підприємство впродовж тривалого часу декларує відсутність господарської діяльності. У подальшому вказані грошові кошти перераховано ТОВ "Вісті Мас-Медіа"», - йдеться в повідомленні.

 

22 травня у приміщеннях ТОВ «Вісті Мас-Медіа», яке розташоване за адресою: місто Київ, вул. Червоноармійська 6-о, було проведено санкціонований обшук.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY