У Росії засудили відмови російським журналістам у в’їзді до України

У Росії засудили відмови російським журналістам у в’їзді до України

11 Квітня 2014
4727

У Росії засудили відмови російським журналістам у в’їзді до України

4727
У Росії засудили відмови російським журналістам у в’їзді до України
У Росії засудили відмови російським журналістам у в’їзді до України

Комісія Громадської палати РФ з підтримки ЗМІ висловила стурбованість у зв'язку з порушеннями прав і свобод російських журналістів, що працюють в Україні, і протест проти будь-яких дій, спрямованих на обмеження свободи ЗМІ. Про це повідомляє РІА «Новости» з посиланням на заяву комісії.

 

«Медіаспільнота, громадські організації Росії неодноразово звертали увагу влади і політичних діячів України на наявні в цій частині серйозні проблеми, а також зверталися з вимогою забезпечити можливість для журналістів усіх країн безперешкодно виконувати свій професійний обов'язок. Однак українська влада продовжують вживати дії, спрямовані на обмеження свободи інформації та свободи слова: мало місце припинення трансляції російськомовних каналів телебачення, на журналістів чинився тиск, а останнім часом низці російських журналістів, що представляють РІА "Новости", телеканали "Россия" , Russia Today, РЕН ТВ, НТВ, видавничий дім "Коммерсантъ", "Російська газета", російське відділення Forbes, просто відмовили у в'їзді в Україну», - йдеться в заяві.

 

У комісії вважають українська влада має негайно вжити заходів, щоб забезпечити дотримання міжнародних норм у сфері прав людини та виконання своїх міжнародних зобов'язань, прийнятих на державному рівні. «Комісія висловлює рішучий протест проти будь-яких дій, спрямованих на обмеження свободи інформації та свободи слова», - йдеться в заяві.

 

Нагадаємо, останнім часом почастішали випадки відмов у в'їзді до України російських журналістів. Українські прикордонники це пояснюють тим, що російські журналісти не можуть підтвердити мету візиту або надають неправдиву інформацію щодо мети і місця перебування в Україні. Зокрема за останній час сталися три випадки депортації журналістів телеканалу РЕН ТВ з України, журналістам російського каналу НТВ заборонили в'їзд до України терміном на три роки, до України також не пустили журналістів з російської газети «Коммерсантъ». 7 квітня з потяга зняли двох кореспондентів російського Forbes, а також не пустили до України оператора відеоагенції Ruptly, що входить до складу RussiaToday. 8 квітня до України не пустили двох журналістів РІА «Новости». 9 квітня з потяга зняли журналістів російської газети «Коммерсантъ», зокрема Андрія Колесникова.

 

Комітет захисту журналістів виступив із заявою, у якій закликав українську владу здійснити необхідні заходи для того, аби всі журналісти, іноземні та місцеві, мали змогу вільно та безперешкодно повідомляти про події, що розгортаються в Україні.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - Reuters

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4727
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду