Журналістів російського Forbes і Russia Today не пустили до України

Журналістів російського Forbes і Russia Today не пустили до України

8 Квітня 2014
9011

Журналістів російського Forbes і Russia Today не пустили до України

9011
Журналістів російського Forbes і Russia Today не пустили до України
Журналістів російського Forbes і Russia Today не пустили до України

7 квітня двох кореспондентів російського Forbes Павла Седакова та Артема Голощапова висадили з потяга Москва-Дніпропетровськ на станції Козача Лопань і відправили назад у Росію.  Про це повідомляє сайт видання.

 

Як повідомляє видання, у рішенні про відмову в'їзду на територію України Павлу Седакову зазначено, що йому відмовлено в перебуванні на території Україні через те, що у нього «відсутнє достатнє фінансове забезпечення і не підтверджена мета поїздки».

 

Також українські прикордонники повідомили кореспондентам, що якщо ті спробують повторно перетнути кордон, то їм буде закритий в'їзд в Україну на три роки.


Крім цього як повідомляє «Интерфакс», 7 квітня також було відмовлено у в'їзді в Україну Андрію Іванову  - оператору відеоагенції Ruptly, що входить до складу Russia Today.



«Офіційно в прикордонній службі заборону пояснили тим, що у нього недостатньо коштів для перебування в країні. При цьому пропозиція Іванова надати виписку з банківського рахунку було проігноровано», - упише «Интерфакс» з посиланням на прес-службу Russia Today.

 

У прес-службі російського телеканалу також повідомили, що пан Іванов працював в Україні, висвітлюючи події у Криму, і жодних проблем із в'їздом на території України у нього тоді не виникало.



«Протягом останніх місяців Андрій Іванов висвітлював події в Україні та в Криму у складі Ruptly, проте раніше ніяких проблем з в'їздом на територію країни у знімальної групи відеоагенції не виникало», - сказали в прес-службі.

 

Нагадаємо, останнім часом почастішали випадки відмов у в'їзді до України російських журналістів. Українські прикордонники це пояснюють тим, що російські журналісти не можуть підтвердити мету візиту або надають неправдиву інформацію щодо мети і місця перебування в Україні. Зокрема за останній час сталися три випадки депортації журналістів телеканалу РЕН ТВ з України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9011
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду