Андрія Колесникова з «Коммерсанта» і ще кількох журналістів не пустили до України

Андрія Колесникова з «Коммерсанта» і ще кількох журналістів не пустили до України

9 Квітня 2014
5500

Андрія Колесникова з «Коммерсанта» і ще кількох журналістів не пустили до України

5500
Андрія Колесникова з «Коммерсанта» і ще кількох журналістів не пустили до України
Андрія Колесникова з «Коммерсанта» і ще кількох журналістів не пустили до України

Сьогодні, 9 квітня, головного редактора журналу «Русский пионер», спеціального кореспондента російської газети «Коммерсантъ» Андрія Колесникова і фотокореспондента газети Дмитра Азарова не пустили до України. Прикордонники пояснили це тим, що в журналістів недостатньо фінансових коштів. Про це повідомляє російська державна інформаційна агенція РІА «Новости».

 

Журналістів у Харкові зняли з поїзда, що прямував до Донецька, і відправили до Бєлгорода.

 

«Вони мотивували це тим, що в нас недостатньо фінансових коштів - це при тому, що відрядження було оформлено на три дні і я, передбачаючи заздалегідь, що такий закид може бути, взяв із собою більше 50 тисяч рублів (1000 євро) готівкою», - розповів пан Колесников.

 

За його даними, з цього потягу на тій же підставі українські прикордонники зняли й знімальну групу телеканалу «Россия». «Формулювання стандартне. Таке відчуття, що не було таких грошей, яких було б достатньо, щоб перетнути російсько-український кордон в цей день», - зазначив журналіст.

 

У вівторок, 8 квітня, в аеропорту Донецька не пройшов прикордонний контроль фотокореспондент РІА «Новости» Олексій Куденко, відправлений в редакційне відрядження для висвітлення подій на південному сході України. Цього ж дня українськими прикордонниками з поїзда Москва-Луганськ був знятий кореспондент РІА «Новости» Андрій Малишкін. Йому також відмовили у в'їзді в країну з формулюванням «нестача коштів для перебування на території України», повідомляє російська агенція.

 

РІА «Новости» пише, що мінімальна сума, якою повинен володіти іноземець, що в'їжджає на територію України, складає близько 400 євро. Гроші можуть бути пред'явлені як у готівковому вигляді, так і у вигляді виписки з банківської картки. В крайньому випадку людина може надати завірений нотаріусом гарантійний лист, у якому приймаюча сторона бере на себе всі витрати з утримання іноземця.

 

Андрій Колесников з 1996 року працює спеціальним кореспондентом видавничого дому «Коммерсантъ». У 2000 році спільно з Наталією Геворкян та Наталією Тімакової підготував книгу-інтерв'ю з Володимиром Путіним «Від першої особи». У 2004 році і 2005 році випустив дві книги про президента: «Я Путіна бачив» і «Мене Путін бачив». Він лауреат премій «Еліта» і «Золоте перо Росії», номінант премії Сахарова, лауреат премії уряду в галузі друкованих ЗМІ за 2012 рік. Пан Колесников також займає посаду головного редактора журналу «Русский пионер».

 

Нагадаємо, останнім часом почастішали випадки відмов у в'їзді до України російських журналістів. Українські прикордонники це пояснюють тим, що російські журналісти не можуть підтвердити мету візиту або надають неправдиву інформацію щодо мети і місця перебування в Україні. Зокрема за останній час сталися три випадки депортації журналістів телеканалу РЕН ТВ з України, журналістам російського каналу НТВ заборонили в'їзд до України терміном на три роки, до України також не пустили журналістів з російської газети «Коммерсантъ». 7 квітня з потяга зняли двох кореспондентів російського Forbes, а також не пустили до України оператора відеоагенції Ruptly, що входить до складу Russia Today.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - ria.ru

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5500
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду