НАМ просить міжнародних колег інформувати світ про порушення телемовлення у Криму

НАМ просить міжнародних колег інформувати світ про порушення телемовлення у Криму

7 Березня 2014
4885

НАМ просить міжнародних колег інформувати світ про порушення телемовлення у Криму

4885
НАМ просить міжнародних колег інформувати світ про порушення телемовлення у Криму
НАМ просить міжнародних колег інформувати світ про порушення телемовлення у Криму

Незалежна асоціація телерадіомовників (НАМ) звернулась до своїх міжнародних колег з відкритим листом, у якому просить їх інформувати світову громадськість та міжнародні організації, які захищають свободу висловлювань, про стан справ в Автономній республіці Крим. Про цей йдеться у листі НАМ до колег, який надійшов на адресу «Детектор медіа».

 

НАМ звертає увагу колег на численні проблеми Криму, які пов'язані з мовленням українських каналів та території півострова. Зокрема організація наводить приклад силового захоплення представництва Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (РРТ) у Криму, яке забезпечує трансляцію українських телерадіоорганізацій на території АР Крим. Як відзначає НАМ, в результаті захоплення виведено з ладу частину приймально-передавального обладнання. 

 

Також у листі міжнародним колегам НАМ зазначає, що на частотах, на яких мовили загальнонаціональні українські канали зараз мовлять російські.

 

Далі «Детектор медіа»  дає текст листа НАМ повністю:

 

«Звернення до міжнародної спільноти у зв'язку з поглибленням окупації інформаційного простору АР Крим

 

Незалежна асоціація телерадіомовників повідомляє про поглиблення окупації інформаційного простору АР Крим.

 

Як повідомив Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення з 28 лютого 2014 року приміщення ДП РТПЦ АР Крим (м. Сімферополь, вул. Батуріна 13,), РПЦ „Севастополь" АР Крим (м. Севастополь, проспект Перемоги, 96), РПЦ «Красноперекопськ», які забезпечують трансляцію українських телерадіоорганізацій на території АР Крим захоплені особами у військовій польовій формі без опізнавальних знаків, у повному спорядженні з бойовою зброєю (бронежилети, пістолети, автомати).

 

В результаті захоплення виведено з ладу частину приймально-передавального обладнання. 3 березня 2014 озброєні особи висловили вимоги вимкнути усі державні канали та вставити в сітку телемовлення інші невідомі канали. Під озброєним тиском, працівники РТПЦ АР Крим, для недопущення фізичної розправи над ними, були змушені вимкнути з аналогового телерадіомовлення ТОВ „Чорноморська телерадіокомпанія" (м.Сімферополь) на всій території АР Крим, проте поширення іноземних каналів на той момент вдалося уникнути.

 

Вчора, 5 березня 2014 року, ситуація погіршилась, оскільки до осіб у військовій формі приєднались іноземні технічні фахівці у сфері зв'язку та телерадіомовлення, які власними силами забезпечили перекомутування каналів для трансляції російських телерадіокомпаній. Зокрема на частотах ТОВ „Чорноморська телерадіокомпанія" зараз транслюється сигнал російської телекомпанії «Росія 24».Відповідно до українського законодавства такі дії є злочином, втім, ми вважаємо їх частиною збройної інтервенції на території АР Крим, яка поглиблюється, зокрема, в інформаційному просторі України.

 

У зв'язку із викладеним вище, Незалежна асоціація телерадіомовників (Україна), звертається до всіх своїх іноземних партнерів, а також до всіх міжнародних організацій,які захищають свободу висловлювань, з проханням винести це питання на розгляд міжнародної громадськості та донести інформацію про стан справ в Автономній республіці Крим всім урядам демократичних країн світу, а також - поширити цю інформацію у своїх країнах».

 

Нагадаємо, 5 березня на ефірних частотах «Чорноморської ТРК» розпочав мовлення російський державний інформаційний телеканал «Россия 24».

 

6 березня на всій території Автономної Республіки Крим було відключено ефірне мовлення 5-го каналу та «1+1».  Наразі  на частотах «1+1» транслюється російський державний телеканал «Россия».

 

7 березня у Криму зупинено ефірне аналогове мовлення українського телеканалу «Інтер», на частотах якого транслюється НТВ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4885
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду