Ефірні частоти «Чорноморської ТРК» захопив канал «Россия 24»

Ефірні частоти «Чорноморської ТРК» захопив канал «Россия 24»

6 Березня 2014
13812
6 Березня 2014
13:01

Ефірні частоти «Чорноморської ТРК» захопив канал «Россия 24»

13812
Ефірні частоти «Чорноморської ТРК» захопив канал «Россия 24»
Ефірні частоти «Чорноморської ТРК» захопив канал «Россия 24»

Учора, 5 березня, у Криму на ефірних частотах найбільшої кримської приватної «Чорноморської телерадіокомпанії» розпочав мовлення російський державний інформаційний телеканал «Россия 24». Цю інформацію «Детектор медіа» підтвердила Катерина М'ясникова, виконавчий директор Незалежної асоціації телерадіомовників, членом якої є «Чорноморська ТРК.

 

«Чорноморська ТРК» володіє ліцензією на ефірне мовлення на 17 частотах по всьому Криму, яка чинна по жовтень 2015 року. 3 березня Кримський радіотелепередавальний центр (РТПЦ) вимкнув ефірне мовлення «Чорноморки». Представники РТПЦ пояснили це тим, що їх змусили відключити мовлення із застосуванням сили. Водночас вони не уточнили, хто саме і як їм погрожував. Згодом представники РТПЦ повідомили, що отримали інформацію про загрозу життю журналістам ТРК «Чорноморська» і, щоб уникнути цього, вирішили самостійно відімкнути цю телекомпанію з ефіру.

 

Як відомо, частотний ресурс є стратегічним ресурсом держави і ліцензується Національною радою з питань телебачення і радіомовлення за конкурсною процедурою.

 

«Россия 24» є одним з російських каналів, які ведуть активну пропаганду проти України, про що заявляв рух «Стоп цензурі!» та голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13812
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду