У «Голосі України» вже не знають, чи будуть публікувати закони, прийняті 16 січня (ОНОВЛЕНО)

У «Голосі України» вже не знають, чи будуть публікувати закони, прийняті 16 січня (ОНОВЛЕНО)

20 Січня 2014
8514

У «Голосі України» вже не знають, чи будуть публікувати закони, прийняті 16 січня (ОНОВЛЕНО)

8514
У «Голосі України» вже не знають, чи будуть публікувати закони, прийняті 16 січня (ОНОВЛЕНО)
У «Голосі України» вже не знають, чи будуть публікувати закони, прийняті 16 січня (ОНОВЛЕНО)

Газета Верховної Ради «Голос України» готує закони, прийняті парламентом 16 січня, до публікації завтра, 21 січня. Водночас у редакції не знають, чи будуть тексти законів опубліковані цього дня. Про це «Детектор медіа» повідомили у редакції видання.

 

Наразі закони готуються до друку, повідомляють у редакції.  У приймальні головного редактора «Голосу  України» Анатолія Горлова уточнили, що на даний момент не вирішено, чи будуть надруковані закони у завтрашньому номері. Питання розглядається, головреда на місці не має, повідомили у редакції.

 

Як відомо, підписані главою держави закони набирають чинності з дня, наступного за днем його опублікування. Тобто закони вступлять у силу 22 січня у разі їх опублікування 21 січня.

 

Нагадаємо, депутат парламентської фракції «Батьківщина» Андрій Павловський повідомив, що влада попередньо погодилися не публікувати закони, прийняті Верховною Радою України 16 січня.

 

17 січня Президент України Віктор Янукович підписав прийняті 16 січня Верховною Радою скандальні закони.

 

Нагадаємо, 16 січня Верховна Рада ухвалила закон №3879 Колесніченка-Олійника, що встановлюєкримінальну відповідальність за наклеп, забороняє поширення екстремістських матеріалів, посилюєрегулювання діяльності громадських організацій, дозволяє закривати сайти без рішення суду - на підставі рішення Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації,зобов'язує реєструвати інтернет-ЗМІ, забороняє «незаконне» збирання, зберігання, використання, знищення, поширення конфіденційної інформації про правоохоронців, суддів та їх близьких родичів чи членів сім'ї, дозволяє президенту та Верховній Раді достроково припиняти повноваження членів Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, а також містить низку інших норм, що обмежують права і свободи громадян.

 

Також у цей день був прийнятий бюджет та закон «Про внесення змін до Закону України "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань"» (№3893), яким звільнила від відповідальності всіх порушників статті 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) ККУ за період 21 листопада по 26 грудня 2013 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8514
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду