Міністр МВС обговорив із нардепами хід розслідування нападу на Сніцарчук і Соделя

Міністр МВС обговорив із нардепами хід розслідування нападу на Сніцарчук і Соделя

20 Травня 2013
6847

Міністр МВС обговорив із нардепами хід розслідування нападу на Сніцарчук і Соделя

6847
Міністр МВС обговорив із нардепами хід розслідування нападу на Сніцарчук і Соделя
Міністр МВС обговорив із нардепами хід розслідування нападу на Сніцарчук і Соделя

Cьогодні, 20 травня, на вимогу народних депутатів відбулась зустріч із міністром внутрішніх справ Віталієм Захарченком щодо розслідування нападу на кореспондента  5-го  каналу Ольгу Сніцарчук та фотокореспондента видавничого дому «Коммерсантъ-Україна» Владислава Соделя 18 травня, під час мітингу опозиції. Про це повідомила директор Інститут Масової Інформації Вікторія Сюмар, яка взяла участь у зустрічі.

 

На зустрічі із міністром були присутні опозиційні нардепи Ірина Геращенко, Арсен Аваков та Леонід Ємець.

 

З боку МВС були всі керівники відповідних підрозділів. Віталій Захарченко висловив серйозне сподівання, що до завтра буде знайдений винний у побитті журналістів, якого свідки опізнали на світлинах з акції як Вадима Титушка з Білої Церкви. Міліція наразі не називає його ім'я.

 

Віталій Захарченко також спростував обвинувачення міліції у бездіяльності. За словами представників МВС,  кілька секунд відео, яке було надане на підтвердження таких звинувачень, можуть говорити лише про специфіку зйомки.

 

Міністр також розглянув звернення з проханням про зустріч, під яким поставили підписи 96 журналістів. Як повідомляє Вікторія Сюмар, Віталій Захарченко дав попередню згоду на таку зустріч, яка може відбутися завтра, 21 травня, о 15.00.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», сьогодні, 20 травня, біля будівлі МВС у Києві близько 150 журналістів провели акцію з вимогою до міністра МВС відзвітувати про хід розслідування нападу на кореспондента  5-го  каналу Ольгу Сніцарчук та фотокореспондента видавничого дому «Коммерсантъ-Україна» Владислава Соделя, який мав місце 18 травня під час мітингу опозиції.

 

Після акції приймальня громадян МВС України офіційно зареєструвала звернення щодо зустрічі журналістів з міністром внутрішніх страв Віталієм Захарченком. Під зверненням свої підписи поставили  96 журналістів провідних видань. 

 

Міністерство внутрішніх справ почало службове розслідування з приводу бездіяльності своїх співробітників під час побиття журналістів  на мітингу опозиції 18 травня у Києві. 

 

Нагадаємо, 18 травня, під час завершення мітингу опозиції (близько 14.20) невідомі у спортивних костюмах до крові побили Ольгу Сніцарчук та  Владислава Соделя.  Це відбувалося на очах правоохоронців, які не захищали журналістів, хоча ті зверталися по допомогу. Також представники міліції не скористалися фото і відеоматеріалами, аби оперативно затримати нападників. 

 

Кримінальне провадження за фактом нападу було відкрито спочатку за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження), а після акції журналістів - і за 171-ю статтею (перешкоджання журналістській діяльності). Розпочато досудове розслідування.  

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6847
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду