detector.media
20.05.2013 18:11
Міністр МВС обговорив із нардепами хід розслідування нападу на Сніцарчук і Соделя
Міністр МВС обговорив із нардепами хід розслідування нападу на Сніцарчук і Соделя

Cьогодні, 20 травня, на вимогу народних депутатів відбулась зустріч із міністром внутрішніх справ Віталієм Захарченком щодо розслідування нападу на кореспондента  5-го  каналу Ольгу Сніцарчук та фотокореспондента видавничого дому «Коммерсантъ-Україна» Владислава Соделя 18 травня, під час мітингу опозиції. Про це повідомила директор Інститут Масової Інформації Вікторія Сюмар, яка взяла участь у зустрічі.

 

На зустрічі із міністром були присутні опозиційні нардепи Ірина Геращенко, Арсен Аваков та Леонід Ємець.

 

З боку МВС були всі керівники відповідних підрозділів. Віталій Захарченко висловив серйозне сподівання, що до завтра буде знайдений винний у побитті журналістів, якого свідки опізнали на світлинах з акції як Вадима Титушка з Білої Церкви. Міліція наразі не називає його ім'я.

 

Віталій Захарченко також спростував обвинувачення міліції у бездіяльності. За словами представників МВС,  кілька секунд відео, яке було надане на підтвердження таких звинувачень, можуть говорити лише про специфіку зйомки.

 

Міністр також розглянув звернення з проханням про зустріч, під яким поставили підписи 96 журналістів. Як повідомляє Вікторія Сюмар, Віталій Захарченко дав попередню згоду на таку зустріч, яка може відбутися завтра, 21 травня, о 15.00.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», сьогодні, 20 травня, біля будівлі МВС у Києві близько 150 журналістів провели акцію з вимогою до міністра МВС відзвітувати про хід розслідування нападу на кореспондента  5-го  каналу Ольгу Сніцарчук та фотокореспондента видавничого дому «Коммерсантъ-Україна» Владислава Соделя, який мав місце 18 травня під час мітингу опозиції.

 

Після акції приймальня громадян МВС України офіційно зареєструвала звернення щодо зустрічі журналістів з міністром внутрішніх страв Віталієм Захарченком. Під зверненням свої підписи поставили  96 журналістів провідних видань. 

 

Міністерство внутрішніх справ почало службове розслідування з приводу бездіяльності своїх співробітників під час побиття журналістів  на мітингу опозиції 18 травня у Києві. 

 

Нагадаємо, 18 травня, під час завершення мітингу опозиції (близько 14.20) невідомі у спортивних костюмах до крові побили Ольгу Сніцарчук та  Владислава Соделя.  Це відбувалося на очах правоохоронців, які не захищали журналістів, хоча ті зверталися по допомогу. Також представники міліції не скористалися фото і відеоматеріалами, аби оперативно затримати нападників. 

 

Кримінальне провадження за фактом нападу було відкрито спочатку за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження), а після акції журналістів - і за 171-ю статтею (перешкоджання журналістській діяльності). Розпочато досудове розслідування.  

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY