Новий закон обмежить рекламу біля пам’яток культури - Кириленко

Новий закон обмежить рекламу біля пам’яток культури - Кириленко

15 Червня 2015
1857

Новий закон обмежить рекламу біля пам’яток культури - Кириленко

1857
Новий закон обмежить рекламу біля пам’яток культури - Кириленко
Новий закон обмежить рекламу біля пам’яток культури - Кириленко

Нова редакція  закону про охорону культурної спадщини (законопроект № 1553 «Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про охорону культурної спадщини" (щодо збереження пам'яток культурної спадщини, внесених до Списку всесвітньої спадщини Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО)») передбачає надсуворі обмеження щодо візуальної реклами у безпосередній близькості від пам'яткоохоронних об'єктів у буферних зонах. Про це він сказав віце-прем'єр-міністр-міністр культури В'ячеслав Кириленко на брифінгу в «Укрінформі» 15 червня. На його думку, цей документ носитиме революційний характер.

 

«Нова редакція закону про охорону культурної спадщини готова на 60%. Оскільки моє бачення нового закону - це радикальна дерегуляція і децентралізація, то на цьому етапі (до роботи над законом - ред.) потрібно залучити ще більш широке коло громадськості. Я провів перші переговори, аби до напрацювання цього законопроекту долучити Реанімаційний пакет реформ, оскільки в разі ухвалення це буде один із достатньо революційних законопроектів», - зазначив Кириленко.

 

За його словами, цей закон, з одного боку, надасть додаткові повноваження місцевому самоврядуванню, з іншого - розвантажить чиновників від невластивих їм функцій, особливо дозвільно-регуляторних, і посилить санкції та пам'яткоохоронні режими щодо об'єктів ЮНЕСКО.

 

Віце-прем'єр-міністр також поінформував, що законопроект планується внести на розгляд наступної сесії парламенту.

 

Нагадаємо, Всеукраїнське громадське об'єднання «Асоціація зовнішньої реклами України», яке об'єднує операторів зовнішньої реклами, запускає інформаційну платформу «Прозорий ринок зовнішньої реклами без тіньових схем та корупції».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1857
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду