Конфлікт у Кременчуці між чиновниками і журналістами КТРК є початком передвиборчої боротьби – Олександр Курилов

Конфлікт у Кременчуці між чиновниками і журналістами КТРК є початком передвиборчої боротьби – Олександр Курилов

21 Березня 2015
10707
21 Березня 2015
15:05

Конфлікт у Кременчуці між чиновниками і журналістами КТРК є початком передвиборчої боротьби – Олександр Курилов

10707
Конфлікт у Кременчуці між чиновниками і журналістами КТРК є початком передвиборчої боротьби – Олександр Курилов
Конфлікт у Кременчуці між чиновниками і журналістами КТРК є початком передвиборчої боротьби – Олександр Курилов

Ситуацію довкола конфлікту між кременчуцькими журналістами і чиновниками письмово прокоментував редактор газети «Програма плюс», редактор сайту газети «Програма плюс», секретар Кременчуцької міської організації НСЖУ Олександр Курилов.

 

Нагадаємо, за словами директора комунальної Кременчуцької телерадіокомпанії Сергія Перепелятника, заступник міського голови Геннадій Музика погрожував йому розправою. Сам пан Музика визнав, що облаяв директора міської комунальної телерадіокомпанії Сергія Перепелятника «тварюкою» і погрожував йому судом.

 

Це сталося після виходу сюжету про те, що кременчуцький свободівець, депутат Автозаводської районної ради Олег Савченко звинуватив колишнього віце-мера міста Валерія Медведовського і Геннадія Музику в перерахуванні близько 2,5 млн. гривень з міського бюджету компанії «Спецінжинірінг-поставка» з міста Алчевська (Луганська область). 

 

Олександр Курилов переконаний, що причина конфлікту - початок передвиборчої боротьби. «Мова про позачергові вибори до Кременчуцької міської ради й намагання одних бізнесових груп буквально втопити перед виборами своїх конкурентів - представників таких же бізнесових груп», - зазначив він у письмовій відповіді «Детектор медіа». За його словами, на боці однієї з таких груп активну участь у конфлікті бере Кременчуцька ТРК.

 

Пан Курилов зазначив, що не засуджує реакцію Геннадія Музики на сюжет КРТРК, оскільки вважає, що кореспонденти цієї телерадіокомпанії не дотримуються стандартів журналістики. Він уточнив:

 

«...не дивуюся, й чесно кажучи, не засуджую реакцію того ж заступника міського голови Геннадія Музики. Бо саме цього чиновника у телевізійному  сюжеті комунальної телекомпанії звинуватили у фінансуванні сепаратизму й не дали йому можливості відповісти.

 

Про що варто додати - представник «Свободи» який оприлюднив ці звинувачення вже заявив, що готовий за них вибачитися, якщо факти не підтвердяться.

 

І це двічі жахливо, бо  перше звинувачення у скоєнні злочину вже пролунало в ефірі комунальної ТРК, а друга заява про можливість вибачення - ні.

 

Далі ж скажу так - мені як репортеру, наші депутати й чиновники міськвиконкому однакові всі. Бо кожний з них - спочатку підприємець, який намагається будь що заробити на міському бюджеті чи ресурсах міста й не більше.  

 

В цьому ж переліку й редактор комунальної телерадіокомпанії Сергій Перепелятник, якого вилаяв останніми словами віце-мер. Бо комунальна телерадіокомпанія та об'єктивна журналістика - це речі несумісні в принципі.

 

Кременчуцька комунальна телерадіокомпанія, це звичайний  підрозділ міськвиконкому зі штатом в 22 працівника - таке ж комунальне підприємство як «Міськсвітло» чи «Шляхове ремонтно-будівельне управління».

 

З повним текстом коментаря Олександра Курилова можна ознайомитися тут.

 

Як писала «Детектор медіа», Сергій Перепелятник має намір звернутися до прокуратури із заявою про переслідування з боку посадової особи за журналістську діяльність і заявляє, що турбується за безпеку кореспондентів, які брали інтерв'ю у пана Савченка, і свою сім'ю. Він також радив бути обережними журналістам «Кременчуг Today».

 

У публікації кременчуцького інтернет-видання «Програма плюс» від 20 березня повідомляється, що пан Савченко начебто готовий вибачитися перед Геннадієм Музикою за звинувачення у фінансуванні терористів «ЛНР». «Документів, що коштами міського бюджету фінансувалися терористи в Алчевську, у мене немає», - заявив депутат.

 

«Детектор медіа»

Фото з Facebook-сторінки Олександра Курилова

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10707
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду