Заступник міського голови Кременчука погрожує місцевим журналістам розправою - ЗМІ

Заступник міського голови Кременчука погрожує місцевим журналістам розправою - ЗМІ

19 Березня 2015
8103
19 Березня 2015
18:17

Заступник міського голови Кременчука погрожує місцевим журналістам розправою - ЗМІ

8103
Заступник міського голови Кременчука погрожує місцевим журналістам розправою - ЗМІ
Заступник міського голови Кременчука погрожує місцевим журналістам розправою - ЗМІ

Видання «Кременчуг Today» повідомляє про факти тиску і погроз з боку заступника міського голови Геннадія Музики (на фото) на адресу журналістів ЗМІ, які опублікували матеріали із звинуваченням його у начебто економічних зв'язках з компанію, що знаходиться на території так званої «ЛНР».

 

У середу, 18 березня, сайт «Кременчуг Today» опублікував матеріал, в якому розповів, що кременчуцький свободівець, депутат Автозаводської районної ради Олег Савченко звинуватив колишнього віце-мера міста Валерія Медведовського і нинішнього заступника міського голови Геннадія Музику в тому, що вони сприяли фінансуванню сепаратистів з «ЛНР».

 

У публікації, зокрема, повідомлялося, що у 2014 році «Кременчуцьке міське управління капітального будівництва» за вказівкою заступників мера панів Медведовського та Музики перерахувало за нібито виконані будівельні роботи близько 2,5 млн. грн компанії «Спецінжинірінг-поставка» з міста Алчевська (Луганська область), директором якої є бізнес-партнер сина колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова.

 

Олег Савченко при цьому надав журналістам копії договорів та платіжок, які підтверджують факт переведення грошей з бюджету Кременчука на рахунки в місто, яке знаходиться в зоні, окупованій проросійськими бойовиками. «Сьогодні нам стало відомо про те, що один їх фігурантів скандалу - заступник мера Кременчука з питань капітального будівництва Геннадій Музика почав погрожувати за поширення цієї інформації», - повідомляє видання.

 

За твердженням ЗМІ, Геннадій Музика зателефонував директору Міської комунальної телерадіокомпанії Сергію Перепелятнику, кореспонденти якої зняли сюжет за участю Олега Савченка.

 

«Я ніколи не чув, щоб чиновник виконкому так розмовляв. Його промова була суцільним матом, з якого я зрозумів одне слово "готуйся". Я перепитав - ви мені погрожуєте? Музика знову відповів, приправляючи мова матом: "Я попереджаю, готуйся!"», - цитує видання слова Сергія Перепелятника.

 

Директор телекомпанії має намір звернутися до прокуратури із заявою про переслідування з боку посадової особи за журналістську діяльність і заявляє, що турбується за безпеку кореспондентів, які брали інтерв'ю у пана Савченка, і свою сім'ю. Він також радить бути обережними журналістам «Кременчуг Today»,  адже сайт в числі перших опублікував новину про звинувачення чиновників у фінансуванні сепаратистів.

 

Крім того сайту з достовірних джерел стало відомо, що під пресинг потрапив і свободівець Олег Саченко, який має намір звернеться до прокуратури з цього приводу.

 

«Детектор медіа» звернеться за коментарем до Геннадія Музики з приводу викладених фактів.

 

Нагадаємо, 11 вересня минулого року директора кременчуцької телекомпанії «Візит» Олександра Мельника звинуватили у двох вбивствах - мера Кременчука Олега Бабаєва і судді Автозаводського райсуду Кременчука Олександра Лободенка. Олександр Мельник заявив, що непричетний до замовлення резонансних вбивств мера і судді, підозру в організації яких йому висунули слідчі.

 

10 грудня, у Міжнародний день прав людини, полтавські правозахисники звернулися до влади з вимогою справедливого розслідування кримінальних проваджень у справі Олександра Мельника, а також розслідування нападу чиновника Кременчуцької міськради Валерія Дикусара на журналістку «Візиту» Оксану Цокур, яка висвітлює процес. Раніше голова Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ) Юрій Луканов закликав кандидатів у народні депутати України по двох округах Кременчука Полтавської області дати публічну оцінку «дикунській  поведінці» міських чиновників щодо журналістів телеканалу «Візит».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8103
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду