Заступник мера Кременчука заперечив, що погрожував журналістам

Заступник мера Кременчука заперечив, що погрожував журналістам

20 Березня 2015
7283
20 Березня 2015
17:12

Заступник мера Кременчука заперечив, що погрожував журналістам

7283
Однак визнав, що назвав директора міської ТРК «тварюкою» та обіцяв засудити
Заступник мера Кременчука заперечив, що погрожував журналістам
Заступник мера Кременчука заперечив, що погрожував журналістам

Заступник міського голови Кременчука (Полтавська область) Геннадій Музика заявляє, що не погрожував журналістам місцевих ЗМІ, які опублікували матеріали із звинуваченням його у начебто економічних зв'язках з компанію, що знаходиться на території так званої «ЛНР». Про це він повідомив у коментарі «Детектор медіа».

 

При цьому пан Музика визнав, що облаяв директора міської комунальної телерадіокомпанії Сергія Перепелятника «тварюкою» і погрожував йому судом.

 

«Я не погрожував жодному журналісту. По телефону з Перепелятником говорив. Адже комунальний телеканал пустив в ефір на всю область сюжет про те, що Музика і Медведовський (колишній віце-мер міста Валерій Медведовський. - ТК) фінансують терористів, де подали мою фотографію. При цьому до мене ніхто не звертався за коментарем, вони ніяк не подали другу сторону...У моєї матері цей сюжет викликав проблеми зі здоров'ям. Я мовчав, поки ця інформація виходила на інтернет-ресурсах, а після того, як на ТБ... Я назвав Порепелятника «тварюкою» і не вважаю, що це дуже лайливе слово. А ще сказав, що він за це буде відповідати перед судом», - розповів Геннадій Музика.

 

Він також повідомив «Детектор медіа», що написав заяви в СБУ і міську прокуратуру про вчинення кримінального правопорушення у поширенні звинувачень на його адресу в ЗМІ кременчуцьким свободівцем, депутатом Автозаводської районної ради Олегом Савченком.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 18 березня видання «Кременчуг Today» та інші міські ЗМІ опублікували матеріал, у якому кременчуцький свободівець, депутат Автозаводської районної ради Олег Савченко звинуватив колишнього віце-мера міста Валерія Медведовського і нинішнього заступника міського голови Геннадія Музику в перерахуванні близько 2,5 млн. гривень з міського бюджету компанії «Спецінжинірінг-поставка» з міста Алчевська (Луганська область).

 

Після цього директор міської комунальної телерадіокомпанії Сергій Перепелятник, кореспонденти якої зняли сюжет за участю Олега Савченка, повідомив ЗМІ, що пан Музика погрожував йому телефоном розправою. Директор телекомпанії має намір звернутися до прокуратури із заявою про переслідування з боку посадової особи за журналістську діяльність і заявляє, що турбується за безпеку кореспондентів, які брали інтерв'ю у пана Савченка, і свою сім'ю. Він також радив бути обережними журналістам «Кременчуг Today».

 

У сьогоднішній публікації кременчуцького інтернет-видання «Програма плюс» повідомляється, що пан Савченко начебто готовий вибачитися перед Геннадієм Музикою за звинувачення у фінансуванні терористів «ЛНР». «Документів, що коштами міського бюджету фінансувалися терористи в Алчевську у мене немає», - заявив депутат.

 

Видання також зазначає, що кошти міського бюджету, в тому числі й за ремонтні роботи, перераховуються через міське казначейство, яке фізично не може перерахувати гроші в окуповану Луганську область, бо там немає працюючих комерційних банків.

 

«Мені відомо, що податкова служба м.Харкова 17 березня повертала гроші цій фірмі - помилкову сплату ПДВ. Компанія «Спецінжинірінг-поставка» була зареєстрована в Алчевську в 2005 році, а згідно закону про окуповану територію переїхала. Я думаю, за такими звинуваченням на мою адресу стоять бізнес-інтереси», - заявив пан Музика.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7283
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду