Директору телекомпанії «Візит» Олександру Мельнику продовжили арешт на два місяці

Директору телекомпанії «Візит» Олександру Мельнику продовжили арешт на два місяці

27 Лютого 2015
2446

Директору телекомпанії «Візит» Олександру Мельнику продовжили арешт на два місяці

2446
Директору телекомпанії «Візит» Олександру Мельнику продовжили арешт на два місяці
Директору телекомпанії «Візит» Олександру Мельнику продовжили арешт на два місяці

Директору приватної телекомпанії «Візит» з Кременчука (Полтавська область) Олександру Мельнику, якого підозрюють у причетності до двох вбивств, залишили під вартою ще на два місяці. Про це повідомляє УНІАН.

 

26 лютого у Кобеляцькому районному суді почалося слухання справи про вбивство мера Кременчука Олега Бабаєва та судді Автозаводського райсуду Олександра Лободенка.

 

За повідомленням інформагентства, колегія суддів заборонила присутнім на засіданні вести відеозйомку. Суд вирішив, що приміщення, у якому слухається справа, замале. Також просили не проводити зйомку рідні та близькі покійного мера Кременчука.

 

Адвокати пана Мельника подали кілька апеляцій: про відведення обвинувача - першого заступника прокурора Полтавської області Юрія Кравченка, про відведення колегії суддів та інші. Суд відхилив усі клопотання. Представник обвинувачення заявив, що вважає дії адвокатів затягуванням процессу, оскільки 27 лютого о 7 ранку термін утримання Олександра Мельника під вартою закінчувався. Суд продовжив його арешт ще на два місяці. Після цього у засіданні було оголошено перерву.

 

Крім директора «Візиту» на лаві підсудних у справі про вбивство Олега Бабаєва був підозрюваний в організації вбивства Олександр Крижановський і двоє підозрюваних у виконанні вбивства. Термін утримання їх під вартою закінчується опівночі в ніч з 27 на 28 лютого. Прокуратура подала клопотання про продовження терміну утримання підсудних під арештом.

Нагадаємо, 11 вересня минулого року директора телекомпанії «Візит» Олександра Мельника звинуватили у двох вбивствах - мера Кременчука Олега Бабаєва і судді Автозаводського райсуду Кременчука Олександра Лободенка. Олександр Мельник заявив, що непричетний до замовлення резонансних вбивств мера і судді, підозру в організації яких йому висунули слідчі.

 

10 грудня, у Міжнародний день прав людини, полтавські правозахисники звернулися до влади з вимогою справедливого розслідування кримінальних проваджень у справі Олександра Мельника, а також розслідування нападу чиновника Кременчуцької міськради на журналістку «Візиту» Оксану Цокур, яка висвітлює процес.

 

15 грудня Апеляційний суд Полтавської області сьогодні залишив Олександра Мельника під вартою.

 

У лютому власник телекомпанії «Візит» Олександр Мельник подав позов проти слідчого прокуратури Дмитра Ходатенка, який звинуватив його у замовленні двох убивств і оприлюднив цю інформацію для журналістів попри те, що він як службова особа мав дотримуватися таємниці слідства.  Керівник ТК «Візит» Олександр Мельник наполягає на своїй невинуватості й обурений тим, що слідчий прокуратури увів суспільство в оману.

 

17 лютого слідчий відділ прокуратури Полтавської області закінчив досудове розслідування в об'єднаному кримінальному провадженні за фактами двох вбивств.

 

«Детектор медіа» неодноразово повідомляла про конфлікт між нині покійним мером Кременчука Олегом Бабаєвим і Олександром Мельником, власниками місцевої телекомпанії «Візит», яку міський голова прагнув перевести з приватної у комунальну власність. Конфлікт почався у 2012 році - телекомпанія перестала транслювати новини комунальної телерадіокомпанії, на каналі стали частіше виходити критичні сюжети про міську владу, а мер заявив, що «Візит» ввів цензуру. З бюджету міста почали виділятися додаткові суми на розвиток власного комунального телебачення, а з сім'єю власників «Візиту» міськрада почала розривати в односторонньому порядку договори оренди землі. Почалися судові позови.

 

Пізніше Олег Бабаєв заявив про намір забрати приватну телекомпанію «Візит» у комунальну власність. Для цього комунальна ТРК подала позов до Автозаводського райсуду про визнання її власницею 100% корпоративних прав приватної телекомпанії «Візит». Підставою для претензій на приватну телекомпанію стали рішення Кременчуцької міської ради, прийняте 25 грудня 2012 року про передачу майнових прав давно непрацюючого колективного підприємства «Кременчуцький ТТЦ «Електрон» на баланс територіальної громади.

 

19 вересня 2013 року Автозаводський райсуд Кременчука скасував державну реєстрацію кременчуцької телекомпанії «Візит» і незаконно передав 100% акцій комунальній Кременчуцькій телерадіокомпанії (КТРК). 29 жовтня 2013 року Кременчуцька міська рада затвердила акт приймання-передачі до комунальної власності територіальної громади Кременчука 50% активів телевізійної вежі приватної телекомпанії «Візит».

 

19 березня 2014 року, за нової влади, Вищий Спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі п'яти суддів відновив усі права приватної телекомпанії «Візит». 23 грудня 2014 року Верховний суд України остаточно відмовив Кременчуцькій комунальній телерадіокомпанії в претензіях на 100% корпоративних прав приватної телекомпанії «Візит».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2446
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду